Λάθος συνταγή χαρακτήρισε το Μνημόνιο και την εφαρμογή του, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου.

Ads

Σε συνέντευξή του, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα 99,5” ο κ. Παπαντωνίου τόνισε: “Ήταν και λάθος η συνταγή, διότι έδωσε φανερά πάρα πολύ μεγάλη έμφαση σε βραχυχρόνια μέτρα που είναι η μείωση μισθών και συντάξεων και η αύξηση φόρων και δεν έδωσε επαρκή βαρύτητα στο θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών, που είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, οι απελευθερώσεις των αγορών, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και διαφθοράς στο Δημόσιο, ώστε να κινηθεί η οικονομία”.

Σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει πέσει στην παγίδα της ύφεση» και διότι το πρόγραμμα, όπως συντάχθηκε,«ήταν λάθο» και διότι η εφαρμογή, όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά από μία εντυπωσιακή αρχή με το ασφαλιστικό και κάποια άλλα μέτρα πέρσι το καλοκαίρι, χαλάρωσε το πρόγραμμα υπερβολικά».

Ο Γ. Παπαντωνίου έκανε λόγο για ολιγωρία της κυβέρνησης, αναφέροντας ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα μπορούσε και θα έπρεπε να ξεκινήσει πριν από 12 μήνες. Εκτίμησε δε ότι θα “πάρουμε κάποιο δάνειο” και επέμεινε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Ads