Βούλγαρος που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου είναι, σύμφωνα με τις αρχές, ο δράστης της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον Οκτώβριο του 2018, έξω από το σπίτι του στη Βούλα. Η αστυνομία μιλά για επαγγελματικό χτύπημα που προετοιμαζόταν μήνες, με συνεργό τον αδελφό του, ο οποίος και καταζητείται. Το μοιραίο λάθος του Βούλγαρου εκτελεστή, οδήγησε την αστυνομία στα ίχνη του και μετά από πέντε μήνες εξιχνίασε την δολοφονία του Γιάννη Μακρή.Ο νεαρός αλλοδαπός, ενώ είχε εναλλακτική διαδρομή, μετά την εκτέλεση, πέρασε με νοικιασμένο αυτοκίνητο μπροστά από τον τόπο του εγκλήματος και το κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας.

Ads

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών, ακολουθώντας την διαδρομή του οχήματος, εντόπισαν από άλλες κάμερες τον αριθμό κυκλοφορίας. Στη συνέχεια βρήκαν και το γραφείο που το είχε νοικιάσει με τα πραγματικά του στοιχεία.

Στο επόμενο ερευνητικό βήμα εντοπίστηκε το ξενοδοχείο που διέμενε με τον αδελφό του στη Γλυφάδα. Οι έμπειροι αξιωματικοί της δίωξης ανάμεσα στα αντικείμενα που άφησαν οι δράστες, βρήκαν και μια απόδειξη από τα ρούχα που φορούσε το βράδυ της δολοφονίας ο πληρωμένος εκτελεστής.

Στις 12 Οκτωβρίου τα δύο αδέλφια έφτασαν στην Αθήνα και αφού νοίκιασαν τέσσερα αυτοκίνητα και διέμειναν σε τρία ξενοδοχεία, προετοίμαζαν το έδαφος και παρακολουθούσαν το θύμα. Από κάμερες ασφαλείας εντόπισαν και τα τέσσερα νοικιασμένα αυτοκίνητα με τους δράστες να κινούνται περιμετρικά του σπιτιού του επιχειρηματία και σε κάποιες περιπτώσεις να ακολουθούν το αυτοκίνητό του.

Ads

Λίγες ώρες μετά την εκτέλεση τα δύο αδέλφια αεροπορικώς επέστεψαν στην Βουλγαρία. Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας σταδιακά και άλλα ευρήματα ταυτοποίησαν τους πληρωμένους δολοφόνους, και περίμεναν να κάνουν ένα ακόμη λάθος. Πράγματι τα ξημερώματα της Τρίτης ο 31χρονος με έναν φίλο του πέρασαν οδικώς στον Ελλαδικό χώρο και σήμανε συναγερμός στις αρχές.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο στη Γλυφάδα, που έμενε και πριν από την δολοφονία του Γιάννη Μακρή.

Ο νεαρός αλλοδαπός δεν συνεργάστηκε με την αστυνομία και δεν έδωσε πληροφορίες για τον ηθικό αυτουργό της υπόθεσης.

Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την Ιντερπόλ, αναζητούν τον 35χρονο αδελφό του δράστη που κρατείται στη ΓΑΔΑ και θα οδηγηθεί την Δευτέρα στον Ανακριτή.

Πηγή:ΕΡΤ