Ανακοίνωση για το πλοίο στο οποίο εντοπίστηκαν 850 κιλά κοκαΐνης εξέδωσε η Laskaridis Shipping, διαχειρίστρια εταιρεία του ATLAS.

Ads

Διαβάστε επίσης: Βίντεο από την επιχείρηση των ιταλικών αρχών στο ελληνόκτητο πλοίο Atlas

Η εταιρεία Laskaridis Shipping ανέφερε τα εξής:

«Η εταιρεία Laskaridis Shipping, εμπορικός διαχειριστής του πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου ATLAS (IMO: 9642368), συνδράμει στις έρευνες των τοπικών αρχών και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στην Ιταλία μετά την ανακάλυψη ύποπτου λαθρεμπορίου (που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη) στις θυρίδες αναρρόφησης θαλασσινού νερού του πλοίου – περίπου 11 μέτρα κάτω από την ίσαλο γραμμή.

Ads

Οι θυρίδες αναρρόφησης θαλασσινού νερού είναι ένα μέρος του πλοίου που δεν είναι προσβάσιμο από το εσωτερικό του και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο από δύτες.

Το πλήρωμα παρείχε πλήρη συνεργασία στις αρχές, οι οποίες μετά από ενδελεχή έρευνα σε όλο το πλοίο, διαπίστωσαν ότι ούτε το πλήρωμα, ούτε η εταιρεία, εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στο σχετικό γεγονός. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι φόρτωσης στο Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου και έφτασε, μέσω του Γιβραλτάρ για πετρέλευση, στη Βενετία της Ιταλίας για εκφόρτωση στις 17 Απριλίου 2023.

Το λαθρεμπόριο εντοπίστηκε από τις τοπικές αρχές ενώ το πλοίο βρισκόταν στο αγκυροβόλιο της Βενετίας.

Έκτοτε το πλοίο προχώρησε στον ελλιμενισμό, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, και οι εμπορικές εργασίες για την εκφόρτωση εξελίσσονται ομαλά».

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως κοκαΐνη αξίας 150 εκατ. ευρώ εντοπίστηκε κρυμμένη στο εμπορικό πλοίο ελληνικής ιδιοκτησίας Atlas στη Βενετία, με σημαία Λιβερίας, σύμφωνα με τον ναυτιλιακό ενημερωτικό ιστότοπο TradeWinds.

Στο πλοίο εστάλησαν συνέχεια δύτες για να το επιθεωρήσουν και βρρήκαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών τυλιγμένων σε μαύρο πλαστικό.

Διαβάστε επίσης: Πρώτο Θέμα: «Καμία σχέση με τον Λασκαρίδη…ούτε ιδιοκτησίας ούτε χρηματοδότησης»

Σύμφωνα με την Ιταλική Οικονομική Αστυνομία, η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη μέσα σε αγωγούς αερισμού και ήταν συσκευασμένη σε 570 δέματα, συνολικού βάρους 850 κιλών.

ΝΔ: Λασπολόγοι όσοι προσπαθούν να εμπλέξουν Μητσοτάκη και Μαρέβα με τον Π. Λασκαρίδη

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απειλεί η ΝΔ όσους εμπλέκουν τον εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, στον απόηχο της κατάσχεσης από τις ιταλικές αρχές, 850 κιλών κοκαΐνης σε πλοίο, εμπορικός διαχειριστής του οποίου είναι η εταιρία του εν λόγω εφοπλιστή.

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι «ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη έχουν ή είχαν κάποια σχέση, επαγγελματική ή άλλη, τώρα ή στο παρελθόν, με τον κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη».

«Οι γνωστοί λασπολόγοι και ψεύτες, δίνουν “ρέστα” ενόψει εκλογών κι επιχειρούν για άλλη μια φορά να εμπλέξουν τον Πρωθυπουργό και τη σύζυγό του, με πρόσωπα και υποθέσεις που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μαζί τους», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Παράλληλα, η κυβερνητική παράταξη υπενθυμίζει ότι ο εν λόγω εφοπλιστής έχει μιλήσει στο παρελθόν με υβριστικά λόγια για τον Κ. Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης: Ψυχρολουσία Πλακιωτάκη με δήλωση εφοπλιστή Π. Λασκαρίδη: «Οι πλοιοκτήτες μπορούν να χέσουν πάνω στον πρωθυπουργό»

Ειδικότερα, ο Παναγιώτης Λασκαρίδης, μιλώντας παλαιότερα στο ντοκιμαντέρ του οργανισμού EIC (European Investigative Collaboration) «Black Trail», πριν από περίπου δύο χρόνια, είχε δηλώσει ότι «οι εφοπλιστές δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό», συμπληρώνοντας ότι «έχουν χε..ένο τον πρωθυπουργό, γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Οι γνωστοί λασπολόγοι και ψεύτες, δίνουν “ρέστα” ενόψει εκλογών κι επιχειρούν για άλλη μια φορά να εμπλέξουν τον Πρωθυπουργό και τη σύζυγό του, με πρόσωπα και υποθέσεις που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μαζί τους. Ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη έχουν ή είχαν κάποια σχέση, επαγγελματική ή άλλη, τώρα ή στο παρελθόν, με τον κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη, ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται κάποια στιγμή να μιλά με υβριστικά λόγια για τον Πρωθυπουργό. Για όσα ψευδή γράφονται η κα Γκραμπόφκσι- Μητσοτάκη θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών».