«Βοήθεια με σκοτώνει»: Αυτή ήταν η κραυγή της 43χρονης γυναίκας στη Λάρισα, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, που κινητοποίησε τη γειτόνισσα για να καλέσει την Αστυνομία και να αποφευχθεί ακόμα μία γυναικοκτονία στη χώρα.

Ads

Η 43χρονη γυναίκα, μητέρα δυο μικρών παιδιών και αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον 53χρονο σύζυγό της και επιχειρηματία της Λάρισας, τα ξημερώματα της Πέμπτης (3/8).

Πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην ουρολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, με σοβαρά τραύματα σε νεφρούς, σπλήνα, πλευρά και το πρόσωπό της,

Η ίδια μίλησε στην ΕΡΤ για το άγριο ξυλοδαρμό της, περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης:

Ads

«Ανέβηκε από το ισόγειο στον πρώτο όροφο του σπιτιού. Δεν μέναμε μαζί εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, από τότε που του είχα ζητήσει να χωρίσουμε. Μου επιτέθηκε αμέσως με τα χέρια, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Προσπαθούσε συνεχώς να με πείσει να μην χωρίσουμε. Στο παρελθόν τον είχα μηνύσει για απειλή. Ήταν η πρώτη φορά που άπλωσε χέρι πάνω μου».

«Μου έκανε μεγάλη ζημιά. Το πρόσωπό μου είναι παραμορφωμένο. Με χτύπησε στην κοιλιά και το πρόσωπο. Χρειάστηκε να κάνω επέμβαση στους νεφρούς» προσθέτει.

 

«Ήθελε να τη σκοτώσει, όλο το σπίτι ήταν σφαγείο»

Εξίσου συγκλονιστική είναι και η αφήγηση του αδερφού του θύματος.«Μου είπε “Νίκο με σκότωσε”. Αυτός είχε δύο ώρες που τη χτυπούσε. Από κάτω το νοικιάζει μία φίλη της που άκουσε “βοήθεια με σκοτώνει” και τότε κάλεσε την Αστυνομία” τόνισε ο αδερφός της αστυνομικού» λέει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Star.

«Όλο το σπίτι είχε αίματα λες και ήταν σφαγείο. Αν δεν καλούσε την Αστυνομία θα την σκότωνε, είχε σκοπό να τη σκοτώσει. Μύτη σπασμένη, ζυγωματικά, σαγόνι διαλυμένο. Δεν ξέρω πόσα δόντια της έχει σπάσει, χτύπημα στην σπλήνα, στο νεφρό» συνεχίζει ο αδερφός της 43χρονης.

«Δεν αναγνωρίζεται το κορίτσι. Τον ήξερα τι άνθρωπος είναι και περίμενα “λέω θα γίνει κανένα κακό”. Ζήλια, της έκανε τη ζωή πατίνι. Να μη βγει, πώς θα ντυθεί, πού θα πάει, γιατί άργησε» συμπληρώνει.

 

«Ήταν ένα σακατεμένο κορμί, της έκαναν ανάνηψη και μπόρεσαν να τη σώσουν»

“Είναι από τα πιο γλυκά κορίτσια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, αγαπημένη μου φίλη εδώ και χρόνια και δυστυχώς αυτή τη στιγμή δίνει τη μάχη της», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, Αθανάσιος Νταβούρας στον ΣΚΑΪ.

«Τέτοια κακοποιητική συμπεριφορά δεν μας είχε γίνει γνωστή. Ίσως να υπήρχε μια ένταση στην οικογένεια, αλλά επουδενί δεν γνωρίζαμε κάτι τέτοιο. Για όνομα του Θεού, θα είχαμε κάνει τα πάντα για να αποτρέψουμε μια τέτοια κατάσταση», απάντησε σε ερώτηση για το εάν γνώριζε τι συνέβαινε.

«Δεν το γνωρίζω αν έχει συλληφθεί ξανά. Τον γνώριζα τον σύζυγο και λυπάμαι πολύ που αυτός ο άνθρωπος είχε καταλάβει ένα μέρος της κοινωνικής μου ζωής. Δεν θέλω ούτε να τον βλέπω», συνέχισε.

Ο κ. Νταβούρας ανέφερε ακόμη ότι «η συνάδελφος έφτασε στις πρώτες βοήθειες από σταθμό του ΕΚΑΒ γύρω στις 04:30 το πρωί με μεγάλη πίεση 5. Ήταν λίγο πριν πεθάνει. Της έκαναν ανάνηψη και μπόρεσαν να τη σώσουν. Δίνει μάχη και είναι ένα σακατεμένο κορμί. Δεν είμαι σε θέση να πω αν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Όταν είσαι από την κορυφή ως τα νύχια κακοποιημένος, αυτό εγκυμονεί κινδύνους».

«Τα παιδιά ήταν εκτός σπιτιού την ώρα που έγινε το περιστατικό και τώρα με τη βοήθεια ψυχολόγων έχουν μεταφερθεί σε ένα ασφαλές περιβάλλον» ανέφερε επίσης ο κ. Νταβούρας.

«Είναι το πιο δυνατό περιστατικό ξυλοδαρμού που έχω δει. Τέτοιο περιστατικό ξυλοδαρμού δεν έχω ξαναδεί. Ούτε σε καυγάδες του δρόμου δεν έχω δει τόσο δυνατό επεισόδιο ξυλοδαρμού» είπε χαρακτηριστικά.