Κλήση να παραστεί ενώπιον του δικαστηρίου, επειδή συμμετείχε σε κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στις 7 και 14 Φεβρουαρίου 2009, έξω από κατάστημα «Jumbo», στη Λάρισα, έλαβε ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της πόλης, Τάκης Τσιόγκας. Η Εισαγγελία Λάρισας προχώρησε στην κλήτευση, παρόλο που ο κ. Τσιόγκας έχει φύγει από τη ζωή από τον Απρίλιο του 2010.

Ads

Επίσης κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο νυν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Αθανάσιος Βάιος και ο γραμματέας του Πάρης Λιόλιος. Όπως δήλωσε στο tvxs.gr ο κ. Βάιος, κατηγορούνται επειδή «μετά από απολύσεις της επιχείρησης Jumbo, πήγαν να συμπαρασταθούν σε κινητοποίηση και ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους ότι η συγκεκριμένη πολυεθνική εφαρμόζει απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, θέλοντας τον εργαζόμενο δούλο. Τους χαλούσαμε τη μόστρα. Αυτό είναι το θέμα».

Σχετικά με την κλήση του Τ. Τσιόγκα, ο κ. Βάιος γελώντας, σχολιάζει: «Όλοι αυτοί οι γραφειοκράτες δεν κοιτάζουν καν… είναι στη ζωή, δεν είναι; Άνθρωπος που έχει φύγει από τη ζωή, τον καλούν σε δικάσιμο».

Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Βάιο, η κλήση αυτή δεν αποτελεί κάτι παράξενο: «Η ουσία είναι ότι θέλουν να εκφοβίσουν τώρα που προετοιμάζονται απεργίες και το κίνημα έχει πάρει τα πάνω του, γι’ αυτό στέλνουν σωρηδόν κλήσεις», δηλώνει.

Ads

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 11 Μαΐου του 2011 πό το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.