Μια δραματική οικογενειακή ιστορία αποκάλυψε ο αιφνίδιος θάνατος μιας 76χρονης στη Λάρισα.

Ads

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθερία που αναμεταδίδει το onlarissa.gr, η ηλικιωμένη ζούσε μαζί με την 51χρονη κόρη της, η οποία είχε να βγει από το σπίτι 42 ολόκληρα χρόνια. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή στην είσοδο του σπιτιού της ενώ επέστρεφε από την αγορά.

Την 76χρονη εντόπισε συγγενής. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, η 51χρονη κόρη της γυναίκας είχε να βγει από το σπίτι από την ηλικία των 9 ετών, από τότε που ήταν μαθήτρια της Γ’ τάξης του Δημοτικού.

Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου κλήθηκε να διερευνήσει τις συνθήκες διαβίωσης της 51χρονης η οποία έχει αντίληψη της κατάστασης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ads

Η κοινωνική διερεύνηση ωστόσο της υπόθεσης κρίθηκε επιβεβλημένη από την Εισαγγελία, προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα που, μεταξύ άλλων, έχουν να κάνουν με τους λόγους για τους οποίους η οικογένεια της 51χρονης την κρατούσε κλεισμένη στο διαμέρισμα, σε κεντρική συνοικία της Λάρισας.

Σημειώνεται πως ο πατέρας της 51χρονης απεβίωσε πριν αρκετά χρόνια, ενώ μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία της 76χρονης στη γενέτειρά της θα πρέπει να εξεταστεί το περιβάλλον στο οποίο θα παραμείνει εφεξής η 51χρονη.

Από το αστυνομικό τμήμα Λάρισας που ερευνά την υπόθεση παραγγέλθηκε ιατροδικαστική έρευνα προκει­μένου να εξεταστούν οι συνθήκες θα­νάτου της 76χρονης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο θάνατος της 76χρονης οφείλεται σε παθολογικά αίτια. 

Δίπλα της βρέθηκαν τσάντες με ψώνια, διάσταση που ενισχύει την εκτίμηση ότι η 76χρονη απεβίωσε αιφνιδίως ενώ επέστρεφε σπίτι της από την αγορά. Σε κάθε περίπτωση, από την αστυνομία αποκλείστηκε εγκληματική ενέργεια, ενώ γιατρός του ΕΚΑΒ βε­βαίωσε τον θάνατο.

Είχε ειδοποιηθεί αρκετές φορές η αστυνομία

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η θεία της 51χρονης τσακωνόταν με τη μητέρα επειδή δεν άφηνε την κόρη να βγει από το σπίτι. Οπως είπε η θεία της γυναίκας, τα τελευταία χρόνια είχε ειδοποιήσει τρεις φορές την αστυνομία και είχε ενημερώσει αλλά δεν έδειξε κάποιος ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 51χρονη δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας και εξαναγκάστηκε να μείνει κλειδωμένη.

Ερωτηματικά για τη στάση της γειτονιάς

Ταυτόχρονα, μυστήριο αποτελεί η στάση της γειτονιάς αφού κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως γίνεται τόσα χρόνια να μην διερωτήθηκαν για το πού βρισκόταν η κόρη της γειτόνισσας.

Μετά από παρέμβαση εισαγγελέα, διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης της 51χρονης, προκειμένου να εξακριβωθούν οι λόγοι για τους οποίους η μητέρα της την κρατούσε κλεισμένη στο σπίτι σε κεντρική συνοικία της Λάρισας. Σημειώνεται πως ο πατέρας της 51χρονης απεβίωσε πριν αρκετά χρόνια.

Η ανακοίνωση του δήμου

Έκκληση προς τα ΜΜΕ, να αποφευχθεί μια πιθανή δευτερογενής κακοποίηση της 51χρονης γυναίκας στη Λάρισα η οποία δεν είχε βγει από το διαμέρισμά της από τότε που ήταν 9 ετών απευθύνει ο δήμος Λαρισαίων τονίζοντας ότι «η γυναίκα βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον, σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου Λαρισαίων, ενώ κοντά της βρίσκονται και συγγενικά της πρόσωπα».

«Τα στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών αντιλαμβάνονται πλήρως το μεγάλο ενδιαφέρον των ΜΜΕ, απευθύνουν ωστόσο έκκληση, να αποφευχθεί μια πιθανή δευτερογενής κακοποίηση της γυναίκας, με την υπερβολική δημοσιότητα της υπόθεσης. Απευθύνουμε έκκληση για σεβασμό στη διαχείριση του θέματος» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Δήμου.

Φωτογραφία: onlarissa.gr