«Η πλειοψηφία ΝΔ-ΚΙΝΑΛΛ στην προκαταρκτική επιτροπή για τη Novartis, που έχει εισαγγελικά καθήκοντα, δεν δίνει άμεσα τα υπομνήματα στα υπόλοιπα μέλη της, αλλά το υπόμνημα Γ. Αγγελή έγινε ‘φέιγ-βολάν’ στο Πρώτο Θέμα. Θα έρθει να εξεταστεί – μεταξύ άλλων και για να εξηγήσει τι συνέβη με τα στοιχεία λογαριασμού Έλληνα πολιτικού με 13,5 εκατομμύρια – και την ίδια ώρα θα μαθαίνουμε τι περιέχει το υπόμνημα. Πρόκειται για τραγέλαφο», δήλωσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Ads

Στην προκαταρκτική επιτροπή για τον Δ. Παπαγγελόπουλο και το σκάνδαλο της Novartis συνεχίζουν να «συμβαίνουν πολλά και ευτράπελα, στα όρια της γελοιότητας», είπε ο κ. Λάππας ενόψει της έναρξης των καταθέσεων του Γ. Αγγελή.

Ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, πρώην επόπτης και συντονιστής της Εισαγγελίας Διαφθοράς κ. Αγγελής «όπως μάθαμε χτες κατέθεσε υπόμνημα 50 σελίδων… η απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής είναι να μην χορηγεί αμέσως αντίγραφα στους εισηγητές και τα μέλη των άλλων παρατάξεων, αλλά όταν έρθει η επόμενη συνεδρίαση, ακόμη και αν μεσολαβούν δηλαδή 10-15 ημέρες και έχουν κατατεθεί πολύ σοβαρά έγγραφα … Έχουμε λοιπόν ένα υπόμνημα 50 σελίδων όπου λέει τα πάντα ο κ. Αγγελής και δεν το έχουμε στα χέρια μας. Θα έρθει 14.00 η ώρα να εξεταστεί ο κ. Αγγελής και τότε θα μας χορηγήσουν το αντίγραφο», όπως τόνισε ο κ. Λάππας για την σημερινή του εξέταση (θα ακολουθήσει μία την Πέμπτη 12/12 και μία την επόμενη Τρίτη 17/12, πριν ακολουθήσουν οι κ.κ. Ράικου και Τουλουπάκη).

«Ο τραγέλαφος» ωστόσο είναι ότι «το υπόμνημα των 50 σελίδων έχει καταστεί… “φέιγ-βολάν”, το δημοσιεύει σήμερα φαρδιά – πλατιά το Πρώτο Θέμα. Είναι δυνατόν; Να το διαρρέουν και να μην λαμβάνουν γνώση τα μέλη της Επιτροπής που ασκούν εισαγγελικά καθήκοντα; Θα τεθεί αμέσως το θέμα, σήμερα. Δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι αυτή η επιτροπή», προανήγγειλε ο Σπύρος Λάππας. 

Ads