Με το… καλημέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη εξορίστηκε η Δικαιοσύνη από το… υπουργείο της και παραδόθηκε στην καταστολή, δήλωσε ο Πάνος Λάμπρου στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.

Ads

«Ο Κ. Μητσοτάκης και η ηγετική ομάδα της ΝΔ δεν είχαν κρύψει προεκλογικά την βασική τους στόχευση … τα ζητήματα “τάξης και ασφάλειας”. Συνεπώς τα ανθρώπινα δικαιώματα είχαν μπει στο στόχαστρο. Γι’ αυτό είδαμε από την πρώτη στιγμή η Δικαιοσύνη να εξορίζεται -γιατί αυτό συμβαίνει- από το υπουργείο Δικαιοσύνης και μέσα σε μία ημέρα να παραδίδεται στις δυνάμεις καταστολής, την Αστυνομία. Είναι μία πρώτη γεύση για αυτά που θα ακολουθήσουν», εκτίμησε ο κ. Λάμπρου.

«Αντίστοιχα, όταν προεκλογικά ακούγαμε ότι “και η θάλασσα έχει σύνορα”, μπορούσαμε πολύ εύκολα να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό, ότι το Δίκαιο της Θάλασσας δεν θα υπάρχει την επομένη, ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, παιδιά, πατεράδες και μανάδες που παλεύουν να περάσουν το Αιγαίο και να φτάσουν στην φιλόξενη Ευρώπη και στο εξής θα αντιμετωπίζονται ως εισβολείς, ξένος στρατός που θα πρέπει να αντιμετωπίστει», προσέθεσε.

«Έχουμε συνολική επίθεση, από την ΕΡΤ μέχρι την Ισότητα, που παραδίδονται σε άλλους τομείς, ακριβώς γιατί θέλουν από την πρώτη ημέρα μία αντίληψη “τελείωσαν τα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πλουραλισμού, Δημοκρατίας, έχουμε στιβαρή κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει τα θέματα αυτά υπό άλλη οπτική γωνία”», είπε ο ίδιος.

Ads