Καταγγελίες σχετικά με τα φαγητά που προετοίμαζαν στην εταιρεία «Γιαννίτση» για μαθητές στη Λαμία είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τις μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις.

Ads

Ρεπορτάζ του MEGA δημοσίευσε φωτογραφίες που έχουν ληφθεί πριν από μερικούς μήνες και δείχνουν τρόφιμα ακατάλληλα για κατανάλωση.

Συγκεκριμένα, φαίνεται κάμπια σε γεύμα, άψητο μπιφτέκι με κομμάτι πάγο σε άλλο αλλά και ένα κομμάτι από φτερό κότας σε μερίδα κοτόπουλο.

 

 

Σημειώνεται ότι στα δείγματα των γευμάτων που ελέγχθηκαν μετά την τροφική δηλητηρίαση δεκάδων μαθητών την περασμένη εβδομάδα έχει εντοπιστεί σταφυλόκοκκος.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο το οποίο παρήγαγε τα σχολικά γεύματα κάηκε ολοσχερώς σε φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή (19/5).

Για τη διερεύνηση της αιτίας της φωτιάς έγινε εισαγγελική παρέμβαση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Η εισαγγελική παραγγελία αναφέρει:

«Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας “Γιαννίτση” στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης μαθητών. Και να μας ενημερώσετε σχετικά».

Επιπλέον, ο Ανδρέας Ζαμπέλας, πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, μιλώντας στον ALPHA αποκάλυψε πως κλιμάκιο του ΕΦΕΤ πήγε το Σάββατο (18/5) στην εγκατάσταση, ωστόσο η μονάδα δεν λειτουργούσε και θα επαναλάμβανε την επίσκεψή του τη Δευτέρα (20/5).

«Πήγε κλιμάκιο το Σάββατο για να κάνει έναν έλεγχο, γνωρίζοντας βέβαια ότι η παραγωγική διαδικασία που αφορούσε τη γραμμή παραγωγής γευμάτων για τα σχολεία δεν θα ήταν ανοιχτή γιατί αυτά γίνονται κάθε μέρα, καθημερινές. Παρ’ όλα αυτά, πήγαμε το Σάββατο και οργανώναμε κλιμάκιο να πήγαινε και σήμερα να βλέπαμε γενικά πώς λειτουργεί η επιχείρηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής των γευμάτων» είπε ο κ. Ζαμπέλας και πρόσθεσε: «Δυστυχώς βέβαια μετά από αυτό το τραγικό συμβάν, προφανώς οι δικές μας ενέργειες ακυρώνονται. Άρα δεν υπάρχει έκθεση ή πόρισμα του ΕΦΕΤ για τις τροφές που διανεμήθηκαν».