Ο πρόεδρος εργαζομένων του Λαϊκού Νοσοκομείου Τάσος Αντωνόπουλος, μιλώντας στο κανάλι OPEN δήλωσε πως υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στο νοσοκομείο, καθώς 62 εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή και κανείς ως τώρα δεν έχει αντικατασταθεί, όπως έλεγε η κυβέρνηση.

Ads

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Λείπουν 62 συνάδελφοι σε αναστολή», ενώ πρόσθεσε ότι «Ήταν ένα μεγάλο ψέμα ότι την επόμενη ημέρα θα αντικαθίστανται. Δεν έχει έρθει ούτε μία αντικατάσταση».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι η κατάσταση γίνεται ακόμη δυσκολότερη,  καθώς υπάρχουν 30 πρόωρες συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων, λόγω της δύσκολης κατάστασης με αποτέλεσμα, όπως είπε να εργάζονται «100 άνθρωποι λιγότεροι. Περίπου το 10% της δυναμικότητας του νοσοκομείου απουσιάζει».

Επιπλέον, ο κ Αντωνόπουλος επισήμανε ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με την κατάσταση να είναι εξουθενωτική για τους εργαζόμενους που έχουν μείνει. Επίσης, αναφέρθηκε στις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι «Θέλουμε χθες να αντικατασταθούν οι 100 εργαζόμενοι που λείπουν. Είμαστε εξουθενωμένοι. Είναι σαν να έχουμε τρέξει 3 μαραθώνιους με τα τρία κύματα και μας ζητάνε να τρέξουμε καινούργιο μαραθώνιο με τις ίδιες και λιγότερες δυνάμεις χωρίς να μας βοηθάει κανένας».