Εξελίξεις από τις εργασίες του Euro Working Group, το οποίο θα προσπαθήσει να γεφυρώσει τις διαφορές Ελλάδας  – Ευρώπης περιμένει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία εξέφρασε τον προβληματισμό της για την αργή πρόοδο στις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου.

Ads

Όπως ενημέρωσε σχετικά, αύριο Σάββατο θα αναλυθούν στο Euro Working Group οι προτάσεις θεσμών και Ελλάδας σε μια προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών, ώστε να μπορέσει εν συνεχεία να συγκληθεί το Eurogroup στις Βρυξέλλες για να επισφραγίσει την όποια συμφωνία.

Η ίδια φέρεται να απέδωσε στην κωλυσιεργία της ελληνικής κυβέρνησης στο ότι οι συζητήσεις είναι τόσο χρονοβόρες, ενώ εστίασε και στο ότι διαρκώς μπαίνουν νέα δεδομένα στο τραπέζι των συζητήσεων.

Η Κριστίν Λαγκάρντ ρωτήθηκε για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ωστόσο δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες, αφήνοντας την εντύπωση πως είναι κάτι που συζητείται, αλλά δεν αφορά τις τρέχουσες συζητήσεις.

Ads