Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης εξαπέλυσε τα ξημερώματα της Παρασκευής από τη Βουλή δριμύτατη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «συνταγματική εκτροπή» και «θέατρο του παραλόγου».

Ads

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα για βελτιωτικές ρυθμίσεις πάνω στη συμφωνία. «Ο κ. Μάρδας άλλαξε τον τίτλο του νομοσχεδίου και σαν τους καλόγερους που βαφτίζουν το κρέας ψάρι το έκανε συνταγματικό. Έτσι γίνονται συνταγματικές οι ρυθμίσεις; Αυτά τα τρικ χρησιμοποιούσε ο κ. Βενιζέλος για να κάνει συνταγματικές τις εκτροπές», δήλωσε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ο κ. Λαφαζάνης.

Και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών: «Μπορείτε να πετσοκόβετε συνταξιοδοτικά δικαιώματα και να το χαρακτηρίζετε αυτό συνταγματικό; Είναι ντροπή αυτό που κάνετε, συνταγματική εκτροπή».

«Δείχνει το θέατρο του παραλόγου σε αυτή την αίθουσα. Λυπάμαι και για την κυβέρνηση και για τη δική σας στάση. Σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει πλέον δημοκρατία», συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης απευθυνόμενος στον κ. Μάρδα.