Αντιπαράθεση μεταξύ του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Π. Καψή και οτυ κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνη, σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

 
Ο Π. Καψής κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως είναι «παγιδευμένος στη ρητορεία του» και έκανε λόγο για «παραδοξότητες» αναφερόμενος στη δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμφανίζεται μαλακός στο εξωτερικό και σκληρός στο εσωτερικό», δήλωσε και υποστήριξε πως η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα είναι τελείως διαφορετική στα αγγλικά σε σχέση με αυτήν που μεταφράστηκε στα ελληνικά. «Λες και έχει κάνει παρέμβαση ο κ. Λαφαζάνης», είπε.
 
Επιπλέον εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως έχει βάλει στο στόχαστρο τη ΔΤ και μποϊκοτάρει την προσπάθεια που γίνεται. «Αν δεν μπαίναμε στο κτίριο δεν θα καλυπτόταν η ελληνική προεδρία», υποστήριξε και ανέφερε πως η κάλυψη αποτελεί διεθνή υποχρέωση.
 
Ο Π. Καψής υποστήριξε πως για την ΝΕΡΙΤ υπάρχουν δύο στοιχήματα, ένα οικονομικό «το ίδιο προϊόν και καλύτερο να βγαίνει με χαμηλότερο κόστος» και ένα πολιτικό «να κόψουμε τους δεσμούς με την κυβέρνηση και τα κόμματα». Καταλήγοντας απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε μια κινέζικη παροιμία που λέει «να προσέχει τι εύχεσαι». «Αν πάρετε τη διακυβέρνηση κινδυνεύετε να σκάσει η χώρα στα χέρια σας. Δεν το εύχομαι για την πατρίδα μας, δεν το εύχομαι και για εσάς», ανέφερε.
 

 
Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σχολίασε πως «ο υπουργός του μαύρου έγινε υπουργός των ΜΑΤ» «Δεν έχετε συναίσθηση των εγκλημάτων που έχετε διαπράξει. Να χαίρεστε την ιδιότητά σας, σας βάλανε να διενεργήσετε μία από τις βρώμικες επιχειρήσεις που έχουν διεξαχθεί στην μεταπολιτευτική Ελλάδα», ανέφερε και συνέχισε:
 
«Με τα ΜΑΤ θα κάνετε ενημέρωση και τηλεόραση; Σας αρέσει αυτή η σκηνή; Αυτές είναι σκηνές δημοκρατίας; (…) Αυτό το οποίο διακόψατε με τα ΜΑΤ και έχετε πλήρη ευθύνη είναι να διακοπεί μία τεράστια πρωτότυπη, δημιουργική προσπάθεια. Επί πέντε μήνες μία χούφτα απλήρωτων εργαζόμενων με το κέφι και το μεράκι τους έβγαζαν ένα πλήρες ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα».
 

 
«Είσαστε παράνομη κυβέρνηση και κάνετε αντισυνταγματικές πράξεις. Πού είναι η ΠΝΠ με την οποία κλείσατε την ΕΡΤ, γιατί δεν τη φέρατε στη Βουλή;», κατέληξε.
Λαμβάνοντας εκ νέου το λόγο, ο Π. Καψής αντέτεινε ότι «δεν του αρέσουν καθόλου τα ΜΑΤ», αλλά όπως είπε, «αυτά επιβλήθηκαν από μία χούφτα εργαζομένων».