Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, υιοθετώντας την άποψη του εισαγγελέα, μετέτρεψε σε απλή σωματική βλάβη την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης που αντιμετώπιζε ο Ηλίας Κασιδιάρης για την επίθεση στη βουλευτή του ΚΚΕ Λίαννα Κανέλλη και έπαψε την ποινική δίωξη για “νομικούς λόγους”. 

Ads

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του βουλευτή της νεοναζιστικής οργάνωσης για νομικούς λόγους καθώς όπως είπε πρόκειται νομικά για απλή σωματική βλάβη, όχι επικίνδυνη σωματική βλαβή, και θα μπορούσε να κριθεί ένοχος αλλά χρειαζόταν έγκληση εντός τριμήνου, κάτι που δεν συνέβη. Υπενθυμίζεται πως η κ. Κανέλλη δεν είχε καταθέσει μήνυση εντός της εν λόγω προθεσμίας. Ωστόσο επέκρινε την “απαράδεκτη συμπεριφορά του” καθώς όπως είπε “ένας άνδρας δεν χτυπάει μια γυναίκα”. “Το αδίκημα που διαπράξατε ήταν απλή σωματική βλάβη και παύει η δίωξη σε βάρος σας”, είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη προς τον Κασιδιάρη. 

Βγαίνοντας από το δικαστήριο η βουλευτής του ΚΚΕ Λιανά Κανέλλη τόνισε πως ναι μεν η κατηγορία εξέπεσε αλλά ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν είναι αθώος. “Αθώος δεν ακούστηκε και δεν είναι. Ο ελληνικός λαός είδε πολύ καλά και την πράξη και τον στόχο”, σχολίασε. “Το ζήτημα της Χρυσής Αυγής και του φασισμού είναι ζήτημα πολιτικής καταδίκης στη συνείδηση του ελληνικού λαού, όχι στα δικαστήρια. Αν την ελπίδα την αφήσετε στο σύστημα τότε θα πρέπει να ζητήσετε δανεικά για να πάρετε τις αποφάσεις καταδίκης που πρέπει”, συμπλήρωσε. Η Λιανά Κανέλλη άσκησε κριτική και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχετικά με την απόφασή της να μην γίνονται δεκτές οι ψηφίσεις νόμων χωρίς την παρουσία των βουλευτών της ΧΑ. “Ζωή σε λόγου μας”, είπε χαρακτηριστικά.

ΚΚΕ: Προκλητική απόφαση

“Η απόφαση του δικαστηρίου για την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη, στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη – παρά το ότι το δικαστήριο δέχτηκε την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης – αποτελεί πρόκληση», αναφέρει το ΚΚΕ. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, η αθώωση Κασιδιάρη «συμβάλει στη δημιουργία και ενίσχυση κλίματος ανοχής απέναντι στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής». Υπογραμμίζει τέλος πως «παραμένει η αναγκαιότητα της απομόνωσης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής από το λαό και τη νεολαία, με την οργανωμένη πάλη τους».

Ads

ΠΑΣΟΚ: Αυτοκτονική για τη δημοκρατία η απόφαση

Αυτοκτονική για τη δημοκρατία μας χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την απαλλαγή του Ηλία Κασιδιάρη για το χαστούκι στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνη Κανέλλη. «Τι μήνυμα στέλνεται προς τους κάθε λογής θρασύδειλους φασίστες;» διερωτάται το Γραφείο Τύπου του κόμματος.