Πολύ μεγάλες είναι οι αυξήσεις στην τιμή του λαδιού, καθώς οι φωτιές κατέστρεψαν ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού ελαιώνα, γεγονός που έρχεται να προστεθεί στη μειωμένη φετινή παραγωγή.

Ads

Διαβάστε επίσης: Λάδι / Αναμένεται εκτόξευση της τιμής του τον χειμώνα

Ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ, Μύρων Χιλετζάκης μιλώντας στο OPEN ανέφερε ότι «αναμένεται να φτάσει ακόμα και τα 14 ευρώ το λίτρο».

Ειδικότερα, στις σχετικές δηλώσεις του, ο Μύρων Χιλετζάκης τόνισε πως η τιμή του λαδιού στην Κρήτη έχει φτάσει στη χοντρική τα 8,40 ευρώ το λίτρο, ενώ στον καταναλωτή μπορεί να φτάσει από 12 μέχρι και 15 ευρώ το λίτρο.

Ads

 

 

Σημειώνεται ότι σε ένα δεκαήμερο και συγκεκριμένα από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου, το λάδι ακρίβυνε στο ράφι κατά 8,7% σύμφωνα με τον μέσο όρο.

Την ίδια ώρα, συγκριτικά στοιχεία από την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Γαλλία καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα έχει την υψηλότερη τιμή στο ελαιόλαδο και τον υψηλότερο ΦΠΑ, ενώ οι αυξήσεις δεν προβλέπεται ότι θα σταματήσουν, αφού η φετινή παραγωγή σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Τουρκία είναι μειωμένη.