Στον κακό της Ευρώπης έχει αναδειχθεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με το ιταλικό πολιτικό περιοδικό «L’Espresso» να τον… «τιμά» στο εξώφυλλο του με τον τίτλο: «Αυτός ο άνθρωπος προκαλεί φόβο. Ακόμα και σε εμάς».

Ads

Όπως γράφει το περιοδικό:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τις δραματικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά κυρίως μετά την επιμονή του κ. Σόιμπλε στην πρόταση για προσωρινό Grexit, η φιγούρα του και κυρίως η δύναμή του, πράγματι, προκαλούν ανησυχία κυρίως στην Ευρώπη του Νότου για τις κινήσεις που είναι διατεθειμένος να κάνει στο μέλλον».

Όπως αναφέρει ο διευθυντής του εντύπου, Λουίτζι Βιτσινάντζα, σε βίντεο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Espresso, το εξώφυλλο είναι αφιερωμένο στον ισχυρό άνδρα της Ευρώπης τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «τον Γερμανό υπερ-υπουργό που είναι ικανός ακόμα και να θέτει υπό αμφισβήτηση την ηγεσία της Ανγκελα Μέρκελ».

Ads

Ο Βιτσινάντζα, τονίζει: «Αυτός ο άνθρωπος προκαλεί φόβο. Ακόμα και σε εμάς». «Μετά την Ελλάδα μπορεί να έρθει η σειρά της Ιταλίας», λέει.