Ευρεία σύσκεψη για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, συγκαλείται τη Δευτέρα υπό τον Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Εργασίας και Υγείας.

Ads

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, θα συζητηθούν τα θέματα της επιτάχυνσης της ολοκλήρωσης του έργου και της γενικευμένης χρήσης του από τα ασφαλιστικά Ταμεία, τα Νοσοκομεία και τους παρόχους ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών, ώστε να είναι αποτελεσματικός ο έλεγχος των δαπανών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η διαδικασία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για όλα τα ταμεία, έπειτα και την υπογραφή του Μνημονίου με την Εθνική Τράπεζα για την χορηγία του 1,5 εκατ. ευρώ, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Μάιο.

Σημειώνεται ότι σχετικά με την επέκταση του έργου στα νοσοκομεία και στη λειτουργική υποστήριξη αυτού, απαιτείται διεθνής διαγωνισμός.

Ads

Τόσο η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος συμφωνούν ότι οι διαδικασίες θα πρέπει να επισπευσθούν με δεδομένο ότι η πειραματική εφαρμογή του μέτρου έδειξε εντυπωσιακή μείωση στις δαπάνες. Μετά την μερική εφαρμογή του μέτρου στα Ασφαλιστικά Ταμεία η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης το 2010 ανήλθε σε 850 εκατ. ευρώ και για το 2011 έχει εκτιμηθεί σε 1,4 δις, ενώ η αναμενόμενη μείωση μέχρι και το 2012 υπολογίζεται από το υπουργείο Εργασίας, να φτάσει τα 3,6 δισ. ευρώ.