«Βαβέλ» επικρατεί στην κυβέρνηση αναφορικά με τις εξαγγελίες για χορήγηση έκτακτου επιδόματος σε ευάλωτους συμπολίτες μας το Πάσχα.

Ads

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης είπε: «Στις 40 ημέρες που έχουν περάσει από την Πρωτοχρονιά, έχουμε ανακοινώσει ήδη πέραν των προβλέψεων του προϋπολογισμού, έχουμε δεσμευτεί για εφημερίες των γιατρών και έχουμε δεσμευτεί για την αύξηση του επιδόματος γέννησης. Αυτά κοστίζουν 210-212 εκατ. ευρώ. Όλο αυτό είναι σε συνάρτηση με την πρόοδο της οικονομίας. Νοιαζόμαστε να μην φύγει η κατάσταση από την τροχιά που έχει μπεί. Εάν έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, εάν, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε υπέρβαση θετική σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, είμαστε εδώ για να επιστρέψει το υπερβάλλον πίσω στην κοινωνία».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, μίλησε τη Δευτέρα (12/02) για την οικονομία και – μεταξύ άλλων – τόνισε πως «δενείναι κάτι που εγώ έχω ακούσει το έκτακτο επίδομα το Πάσχα να συζητιέται καν».

Ειδικότερα, σε σχετική συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97,8», ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δήλωσε: «Οι καλύτερες διαδικασίες στήριξης των εισοδημάτων είναι αυτές που έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα και ήδη έχει αρχίσει η διαβούλευση και η συζήτηση με όλους τους αρμόδιους φορείς για την αύξηση του κατώτατου μισθού που συμπαρασύρει και μια σειρά αυξήσεων συνολικότερα».

Ο ίδιος, στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν είναι κάτι που εγώ έχω ακούσει το έκτακτο επίδομα το Πάσχα να συζητιέται καν. Σε κάθε περίπτωση βρισκόμαστε σε ένα σημείο που δεν έχουν ανακοινωθεί ούτε τα αποτελέσματα του πρώτου μήνα του προϋπολογισμού. Οι υποχρεώσεις αυτής της χρονιάς είναι δημοσιονομικής προσαρμογής. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να δούμε εάν υπάρχουν περιθώρια και σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι τα αξιοποιεί όταν υπάρχουν τα περιθώρια, αλλά ακόμα δεν έχουμε καν τα στοιχεία του Ιανουαρίου. Νομίζω ότι κινούμαστε στο πλαίσιο του προϋπολογισμού και ελάχιστα καλύτερα, όχι κάτι όμως που δημιουργεί προσδοκίες για πολύ μεγάλες υπερβάσεις».

Ads