Με νέα ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο γαλάζιος ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος ασκεί έντονη κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την πρόσφατη επίθεση του, από το βήμα της Βουλής, κατά δημοσιογράφων, συγκρίνοντάς τον, μάλιστα, με τον ακροδεξιό Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορα Ορμπάν.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός στη χθεσινή 30/1 ομιλία του στη Βουλή είχε χαρακτηρίσει «συμμορία» δημοσιογράφους -Παπαδάκου και Βαξεβάνης- που εγκαλούνται από τη δικαιοσύνη σχετικά με τις αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis. 

Αυτές οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, πυροδότησαν την αντίδραση του Γιώργου Κύρτσου, ο οποίος αναφέρει για τον Κ. Μητσοτάκη ότι η «σύγκριση με Ορμπαν τείνει να επικρατήσει» κάτι το οποίο όπως προσέθεσε «μπορεί να προκαλέσει προβλήματα».

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα Μέσα Ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους έχοντας εντυπωσιακή άγνοια του «διεθνοπολιτικού κινδύνου», υπογραμμίζοντας τη μεγάλη διάσταση πλέον που λαμβάνει το θέμα και με τη δημοσίευση άρθρου στην έγκυρη γαλλική εφημερίδα Le Monde που καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί άλλη ανάρτησή του στο twitter στην οποία τόνιζε το λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη να χαρακτηρίσει τους δύο δημοσιογράφους ως «συμμορία», ενώ η δίωξη είναι σε εξέλιξη, υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι μία «Ορολογία για μετά-σοβιετικές δικτατορίες, Δ. Βαλκάνια».

Η ανάρτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας:

«Λάθος ο χαρακτηρισμός από πρωθυπουργό,των Βαξεβάνη, Παπαδάκου σαν «συμμορία» ενώ η δίωξη είναι σε εξέλιξη. Ορολογία για μετά-σοβιετικές δικτατορίες, Δ.Βαλκάνια. Καμμία σχέση με φιλελευθερισμό, ΕΕ. Θα βρεθεί στο στόχαστρο.  ΕΕ εφόσον μάλιστα το Δημόσιο δεν έχει στραφεί κατά Novartis».