«Ο πρωθυπουργός ήρθε και κρατώντας καρφιά, είπε “μην μου κάνετε κριτική”. Και ποιος το έκανε αυτό, ο πρωθυπουργός – που έλεγε προεκλογικά ότι θα αλλάξει τη συμφωνία των Πρεσπών», επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος από το βήμα της Βουλής, κατά την τοποθέτησή του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαχείριση των πύρινων μετώπων.

Ads

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Βελόπουλος επισήμανε: «Οι φωτιές είπε ο πρωθυπουργός ότι δεν έχουν κομματικό χρώμα. Συμφωνούμε δεν έχουν κομματικό χρώμα, αλλά έχουν κυβερνητική ευθύνη (…) Και άκουσα πάλι ότι φταίνε οι άλλοι. Και δεν ζήτησε ούτε μια συγνώμη».

Παράλληλα και αξιοποιώντας τα λόγια του πρωθυπουργού, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι «περίπου βέβαιο» πως η φωτιά στον Έβρο ξεκίνησε από «διαδρόμους μεταναστών», ο Κυριάκος Βελόπουλος έκανε λόγο για επιβεβαίωση όσων είχε καταγγείλει το κόμμα του περί εμπρησμών, ενώ κάλυψε τους «κυνηγούς κεφαλών», αλλά και μαζί τον βουλευτή του, Παράσχο Παπαδάκη.

«Μας επιβεβαίωσε για αυτά που λέγαμε, για τους φόβους μας για εμπρησμούς» είπε αρχικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ads

«Δεν κατάλαβα τι εννοεί ο πρωθυπουργός όταν μιλάει για αυτοδικία. Όταν στα μάτια του πολίτη συμβαίνει ένα αδίκημα, πρέπει να παρεμβαίνει. Έχει δυνατότητα. Ούτε αυτοδικία κάνουν, ούτε κυνηγοί κεφαλών είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά και προχώρησε στην εξής απαράδεκτη αναφορά: «Σας συμβουλεύω όταν θα μπει ο διαρρήκτης σπίτι σας, αφήστε να θωπεύσει τη σύζυγό ή τον σύζυγο σας και πείτε ότι είναι φιλοξενούμενος».

Επιπλέον, στήριξε και τα μέλη του συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα», αποκαλώντας τους ψαράδες και ζητώντας από την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι δεν θα τους διώξει.

Διαβάστε: Ομερτά στον Έβρο / Οι ακροδεξιές ομάδες, οι άτυπες επιστρατεύσεις και τα 170 αυθαίρετα σπίτια τους

https://www.youtube.com/watch?v=QPYDE5j1P9E