Αιχμές εναντίον όσων προβάλλουν ενστάσεις για την διεξαγωγή διαδικτυακών εξετάσεων στις πανεπιστημιακές σχολές άφησε από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας παράλληλα πως υπάρχει «εκτόνωση στο κύμα των καταλήψεων».

Ads

Ειδικότερα, σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τη στάση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών που τάχθηκε αρνητικά στην διαδικτυακή εξεταστική ο πρωθυπου: «Όλοι θα τεθούν προ των ευθυνών τους και το νομικό πλαίσιο είναι πολύ σαφές. Και το υπουργείο θα κάνει τη δουλειά του, ώστε να επισημάνει στις ηγεσίες των πανεπιστημίων τι πρέπει να κάνουν για να συμμορφωθούν με το νόμο για να υπηρετήσουμε πιστεύω αυτό το οποίο όλοι θέλουμε σε πρώτη φάση να μη χαθεί η εξεταστική».

«Χαίρομαι γιατί σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση και γιατί φαίνεται να υπάρχει μία εκτόνωση και σε αυτό το κύμα των καταλήψεων», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατέληξε:

Και συνέχισε: «Από εκεί και πέρα η ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων αποτελούσε κορωνίδα του προγράμματος της νέας Δημοκρατίας. Κανένας δεν πρέπει να εκπλήσσεται γιατί νομοθετούμε σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν θα κάνουμε πίσω, το σχέδιο νόμου θα γίνει νόμος του κράτους μέχρι το τέλος του μήνα Φεβρουαρίου. Θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση πολύ σύντομα. Προφανώς θα ακούσουμε, θα διαβουλευτούμε, θα προσαρμόσουμε διατάξεις του νομοσχεδίου, όμως ο βασικός πυρήνας δεν αλλάζει και θέλω να επαναλάβω ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν αφορά μόνο τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, αφορά και το ίδιο το δημόσιο πανεπιστήμιο το οποίο επί ημερών Νέας Δημοκρατίας έχει ενισχυθεί σημαντικά. Και σε αυτή την κατεύθυνση θα εξακολουθούμε να κινούμαστε».

Ads