Την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές για ψηφοφόρους τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού ανακοίνωσε στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ads

«Σήμερα κάνουμε ακόμα ένα σημαντικό βήμα. Καθιερώνουμε για όποιον επιθυμεί εντός και εκτός Ελλάδος την επιστολική ψήφο», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «γενναία μεταρρύθμιση και ιστορική τομή».

Σημείωσε στη συνέχεια ότι στο εξωτερικό δεν θα χρειαστεί καν να δημιουργηθούν εκλογικά τμήματα, ενώ στο εσωτερικό θα διευκολυνθούν άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένοι, νέοι που εργάζονται σεζόν, εφόσον επιθυμούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Όπως είχα σημειώσει στη ΔΕΘ και στην αναμέτρηση αυτή θα ισχύσει ο σταυρός προτίμησης».

Ads

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, υπήρξε προβληματισμός για το αν θα πρέπει να υπάρξει διαίρεση των περιφερειών, όμως, όπως είπε, «η μια επικράτεια όπως παγίως ισχύει από το 1981 πρέπει να ισχύσει και τώρα».

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινώσουν το απόγευμα η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Θοδωρής Λιβάνιος.