Την πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση του της τελικής εκτίμησης του αποτελέσματος των ευρωεκλογών έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ads

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η ΝΔ δεν έπιασε τον εκλογικό στόχο που ο ίδιος είχε θέσει.

«Δεν θα κρύψω την πραγματικότητα. Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο της. Δεν με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως ότι πετύχαμε τη μεγαλύτερη διαφορά ευρωεκλογών. Σέβομαι την επιλογή του κόσμου. Είτε εκφράστηκε με την επιλογή του κόσμου για αποχή. Την ακούω δυνατά. Στις δύο μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης Γαλλία και Γερμανία τα δύο πρώτα κόμματα υποχώρησαν δραματικά. Στην Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη σταθερά. Στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα. Εχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Προεκλογικά και παρά τις δικές μου προσπάθειες έλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για τις θέσεις της Ευρωεκλογές. Σέβομαι την επιλογή τους είτε αυτή εκφράστηκε με αποχή, που δυσκολεύει εξαγωγή συμπερασμάτων είτε είχε μικρότερα κόμματα Ακούω τη φωνή τους και την ακούω δυνατά: Σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο και αυτό θα κάνουμε».

Ads

«Η Ελλάδα είναι καλύτερη το 2024 από ότι ήταν το 2019. Στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα. Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές. Οι ευρωβουλευτές μας θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε ένα ευρωκοινοβούλιο που η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί μια πραγματικότητα» κατέληξε ο πρωθυπουργός.