Το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μετά την γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα μπροστά από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων σχολίασε ο βουλευτής και υφυπουργός της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ads

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε για την πολιτική ευθύνη ότι «πάντα υπάρχει πολιτική ευθύνη. Όλοι μας έχουμε πολιτική ευθύνη. Και η κυβέρνηση έχει πολιτική ευθύνη και οι υπουργοί, έχουν πολιτική ευθύνη και οι βουλευτές. Εάν έχουμε μία παραίτηση για κάθε πρόβλημα που συμβαίνει, δεν θα υπάρχει κανείς να ασχοληθεί με την πολιτική. Και θα έχουμε ευθυνόφοβους πολιτικούς και ευθυνόφοβους αστυνομικούς».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «χρειαζόμαστε περισσότερους αστυνομικούς, ναι. Χρειαζόμαστε καλύτερη εκπαίδευση ναι».

Σε ότι αφορά το τραγικό συμβάν και τις εγκληματικές παραλείψεις της αστυνομίας, ο Κώστας Κυρανάκης σημείωσε ότι «δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Είναι ώρα για αποφασιστικότητα και πράξεις. Τα πράγματα δεν λειτούργησαν καν. Εδώ υπήρχε αδράνεια. Δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτεται ένας αστυνομικός που έχει απέναντί του μία κοπέλα, που τα έχει κάνει όλα σωστά και της λέει πάρε εσύ το 100. Πάρα πολλά περιστατικά έχουν αποφευχθεί από αστυνομικούς που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Υπάρχουν προφανώς και ποινικές ευθύνες για αυτή την αδράνεια».

Ads