Κινητοποίηση στην οδό Υακίνθου 6-8 στην πλατεία Κυψέλης οργάνωσαν το πρωί της Παρασκευής, σωματεία και φορείς ενάντια στην κατάσχεση σπιτιού άνεργης γυναίκας, πρώην αυτοαπασχολούμενης.

Ads

Σύμφωνα με το 902.gr, η άνεργη γυναίκα έχασε σε πλειστηριασμό την πρώτη και μοναδική κατοικία της για χρέος 40.000 ευρώ.

Η εταιρεία που είχε αγοράσει το δάνειό της αρνήθηκε κάθε διακανονισμό και απαιτούσαν εφάπαξ κατάθεση 30.000 ευρώ, μόνο και μόνο για να συζητήσουν διακανονισμό, ποσό το οποίο φυσικά δεν μπορούσε να υπάρχει.

Τη Δευτέρα, δικαστικός κλητήρας τής επέδωσε προειδοποίηση για την έξωση, ζητώντας να απομακρυνθεί από το σπίτι μέχρι σήμερα την Παρασκευή.

Ads

https://youtu.be/2pPh6FdWPf8?feature=shared

«Θα τους σταματήσουμε! Είναι χιλιάδες οι επαγγελματίες που βρίσκονται στην ίδια θέση» σημειώνει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων και τονίζει ότι «στέκεται δίπλα σε κάθε τέτοια περίπτωση. Ήταν εκεί όταν πήγαν τα κοράκια να πάρουν το σπίτι της συναδέλφισσας την πρώτη φορά και με την δυναμική κινητοποίηση αποτράπηκε. Είμαστε οι πολλοί, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, έχουμε τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας».

https://youtu.be/l7yvjNaWl10?feature=shared

Απαιτεί την καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας, κούρεμα χρεών, διαγραφή τόκων και πανωτοκιών, ρυθμίσεις χωρίς προκαταβολές, να σταματήσουν οι εκβιασμοί στους οφειλέτες, ρυθμίσεις ρεαλιστικές και βιώσιμες με βάση τα σημερινά εισοδήματα των οφειλετών.

Την κινητοποίηση έχουν καλέσει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και το ΠΑΜΕ.