Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η βίαιη σύλληψη  του stand up κωμικού, Αλέξανδρου Τιτκώβ, και του μουσικού, Θωμά Λάλου, το απόγευμα της Τετάρτης έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Ads

Οι δύο καλλιτέχνες συμμετείχαν στην αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας, όταν δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς, όπως πιστοποιούν μαρτυρίες και βίντεο από την Πατησίων.

Ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά, ενόψει και της απαγγελίας των κατηγοριών, προκάλεσε η δημοσιοποίηση βίντεο, όπου άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εμφανίζονται να «φυτεύουν» σε σακίδια μολότοφ. Βάσει της αρχικής κατάθεσης των αστυνομικών, οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για κακουργήματα μεταξύ των οποίων η κατοχή εκρηκτικής ύλης, αν και τίποτα δεν βρέθηκε στην κατοχή τους, όπως παραδέχτηκαν στη συνέχεια οι αστυνομικοί. 

Συγκεκριμένα αρχικά η αστυνομία έκανε λόγο για επίθεση στους αστυνομικούς, χρεώνοντας στους συλληφθέντες κατοχή μολότοφ, ωστόσο στη συνέχεια και μετά τα βίντεο ντοκουμέντο η αστυνομία ανακοίνωσε πως η μολότοφ βρέθηκε στο χώρο της σύλληψης και «στη μοτοσικλέτα τοποθετούνται από αστυνομικούς κατασχεθέντα αντικείμενα και συγκεκριμένα αυτοσχέδιος εμπρηστικός – εκρηκτικός μηχανισμός, που τοποθετείται σε σακίδιο και δύο ξύλινα κοντάρια, που τοποθετούνται στο σώμα της μοτοσικλέτας».

Την ίδια στιγμή, σύσσωμη σχεδόν η ελληνική σκηνή της stand up κωμωδίας, ζητά μέσω των αναρτήσεών της την γνωστοποίηση του συμβάντος και του περιστατικού του ξυλοδαρμού των δύο καλλιτεχνών, το οποίο έχει καταγραφεί σε βίντεο, ενώ κάνουν λόγο για σύλληψη βασισμένη σε ψευδή ενοχοποιητικά στοιχεία. Ανάλογες αντιδράσεις υπάρχουν και από πάρα πολλούς χρήστες των social media.

Ads

Μερικές από τις δηλώσεις στήριξης στους συλληφθέντες μέσω των social media

image

image

image