Στον ανακριτή κατέθεσε την Παρασκευή η 33χρονη, η οποία κατηγορείται ότι απήγαγε την 10χρονη Μαρκέλλα και την κράτησε γα 44 ώρες σε σπίτι που διατηρεί στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, χορηγώντας τις ναρκωτικές ουσίες σε ρόφημα και προχωρώντας σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Η 33χρονη ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι. Με την προσέλευση στον ανακριτή ενεργοποιήθηκε το ένταλμα σύλληψης για τα κακουργήματα που την βαρύνουν: Αρπαγή ανηλίκου με σκοπό να το μεταχειριστεί σε ανήθικες ασχολίες, βιασμό, γενετήσια πράξη και πορνογραφία ανηλίκων.

Ads

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Βασίλη Νουλέζα η εντολέας του δέχεται μόνο το αδίκημα της ασέλγειας.

«Δεν δέχεται τις κατηγορίες της αρπαγής και του βιασμού. Δέχεται μόνο το αδίκημα της ασέλγειας, όμως η πραγματική της πρόθεση ήταν να τη φιλοξενήσει, να τη φροντίσει, να την περιποιηθεί, διότι, όπως μου είπε η ανήλικη ήταν ατημέλητη και υπήρχαν προβλήματα στη συμβίωσή της, ιδιαίτερα με τον πατριό της. Παραδέχτηκε ότι τη χάιδεψε, όπως χαϊδεύεις ένα παιδάκι που το αγαπάς […] Το προηγούμενο χρονικό διάστημα εξεδίδετο και άλλωστε είχε ερωτικό σύντροφο. Δεν είχε ανάγκη να συνάψει ερωτική σχέση με μία ανήλικη» είπε ο κ. Νουλέζας.

Σύμφωνα με τον ίδιο η 33χρονη φαίνεται ότι διατηρούσε καλές σχέσεις με την οικογένεια του κοριτσιού.

Ads

«Το κοριτσάκι δεν ζήτησε να φύγει, της έδωσε φαγητό, την εβαλε να κοιμηθεί και τότε έκανε το πρώτο σφάλμα, της έδωσε ηρεμιστικό για να απαλύνει την ανησυχία της και να κοιμηθεί. Μετά έκανε χρήση ελάχιστης ποσότητας ναρκωτικής ουσίας. Είχε καλή σχέση με την οικογένεια» είπε.

«Από τη στιγμή που διώκεται πανικοβάλλεται και προσπαθεί να φύγει από το σπίτι στην Καλαμαριά και νοικιάζει ένα σπίτι στη Θεσσαλονίκη. Δεν έχει ποινικό παρελθόν» είπε ο συνήγορός της.
Νωρίτερα ο ίδιος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open είχε πει:

«Με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα της ανήλικης, αλλά και στη μυστικότητα της κύριας ανάκρισης που διενεργείται, εκφρράζουμε τον σεβασμό και την συμπαράσταση στην οικογένεια, τεκμαίρεται αθώα, με εξουσιοδότησε δημόσια να δηλώσω ότι είναι έτοιμη να επανορθώσει» είπε μιλώντας στο Open.

Και πρόσθεσε: «Επειδή ακούγονται πολλά τερατώδη όταν αποχαιρέτησε η ανήλικη την εντολέα μου της είπε «σε αγαπώ, μακάρι να ήσουν η δεύτερη μητέρα μου».

«Όλα αυτά που αποκαλύπτονται μου προκαλούν δέος και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το ρόλο που θα πρέπει να έχω», δήλωσε μιλώντας αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 ο αδελφός της Μαρκέλλας, Χρήστος.

Όπως γράφει το Έθνος, κατά την παραμονή της στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για περίπου 2,5 ώρες την Πέμπτη (18/6) η 33χρονη δε σήκωσε καθόλου το κοντά κουρεμένο κεφάλι της, έχοντας το πρόσωπό της κρυμμένο πίσω από μάσκα και κουκούλα και το βλέμμα της στραμμένο συνεχώς στο πάτωμα

Στο μεταξύ, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι η υπόθεση της απαγωγής της 10χρονης Μαρκέλλας σχετίζεται με κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Αυτό ανέφερε στο Έθνος μία από τις δικηγόρους της οικογένειας της 10χρονης, Ανθούλα Ανάσογλου. «Οι συνήγοροι της οικογένειας υποπτευόμαστε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, ωστόσο, όλα θα φανούν από τη δικογραφία, την οποία θα μελετήσουμε προσεκτικά», σημειώνει η κ. Ανάσογλου.

Ο έτερος δικηγόρος της οικογένειας της Μαρκέλλας, Αλέξης Κούγιας, έκανε ξεκάθαρα λόγο για κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1. Ο κ. Κούγιας σημείωσε ότι δε θυμάται ποτέ στα χρονικά να απασχόλησε την ελληνική Δικαιοσύνη αντίστοιχη περίπτωση, κατά την οποία σε τέτοιο κύκλωμα να εμπλέκεται γυναίκα, η οποία να προχώρησε η ίδια στην απαγωγή. Κατά τον ίδιο, θα χρειαστούν περίπου δύο μήνες, μέχρι να εξιχνιασθεί απολύτως από την αστυνομία η υπόθεση.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

Στο μεταξύ, ανατριχιαστικές λεπτομέρειες είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την απολογία της 33χρονης για την απαγωγή και την κράτηση της Μαρκέλλας. Πολύ σημαντικά ευρήματα αναμένονται από το υλικό του φορητού υπολογιστή, τον οποίο πρόλαβε να σπάσει η 33χρονη πριν από τη σύλληψή της. Η 33χρονη ομολόγησε ότι άρπαξε τη μικρή με σκοπό να την κακοποιήσει σεξουαλικά, δηλώνοντας ότι έχει ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις και ότι της αρέσουν τα ανήλικα παιδιά.

Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι πήγε τη 10χρονη στο σπίτι της και τη νάρκωσε με ένα ρόφημα που περιείχε ναρκωτικά και κοκαΐνη. Η 33χρονη φέρεται να είχε βιντεοσκοπήσει τις 44 ώρες που πέρασε με τη Μαρκέλλα και μάλιστα είπε στις Αρχές την είχε μακιγιάρει και τη φωτογράφιζε.