Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της Δ’ ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης ο αρχιφύλακας της Ασφάλειας Αγρινίου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στο πολυμελές κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών.

Ads

 
Ο αρχιφύλακας αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι υποσχόταν φυσίγγια και πυρομαχικά στα μέλη του κυκλώματος προκειμένου να τους αποσπάσει πληροφορίες ενώ τελικά ποτέ δεν τους τα έδινε. Παράλληλα υποστήριξε πως στόχος τους ήταν να ξεσκεπάσει αυτό και άλλα κυκλώματα.
 
Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν ακόμα πέντε από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, ενώ άλλοι πέντε, που αναγνωρίζονται ως περιφερειακά μέλη του κυκλώματος και ανακρίνονταν από το πρωί, αναμένεται να προφυλακιστούν. Μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί 14 κατηγορούμενοι ενώ 12 έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
 
Την Παρασκευή απολογούνται οι τελευταίοι εννέα κατηγορούμενοι του κυκλώματος. Ανάμεσά τους δύο Αλβανοί, φερόμενοι ως «εγκέφαλοί» του κυκλώματος, καθώς επίσης και δύο ακόμα αστυνομικοί.