Το χρονικό αποκάλυψης του κυκλώματος μαστροπείας ανηλίκων για το οποίο οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις την Πέμπτη (11/1) βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ads

Οι έρευνες ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν η μητέρα μιας εκ των τριών ανηλίκων που φέρονται να έπεσαν θύματα του κυκλώματος κατήγγειλε στην αστυνομία τα όσα είχε βιώσει η κόρη της.

Συγκεκριμένα, η μητέρα φέρεται να είπε πως της αποκάλυψε η ανήλικη κόρη της ότι το προηγούμενο βράδυ, η ίδια μαζί με μια 17χρονη κοπέλα συνευρέθηκαν ερωτικά έναντι αμοιβής με ενήλικο άνδρα σε ξενοδοχείο των Εξαρχείων.

Όπως είπαν οι δύο ανήλικες στις αρχές αφού συναντήθηκαν στο σταθμό ΗΣΑΠ Αγίου Ελευθέριου με τον 64χρονο άνδρα, μετέβησαν με το αυτοκίνητό του στο ξενοδοχείο.

Ads

Κι ενώ είχε γνώση της ηλικίας τους, προέβη σε ερωτικές πράξεις με αυτές, έναντι του χρηματικού ποσού των 150 ευρώ προς καθεμία.

Για την υπόθεση υπενθυμίζεται ότι έχουν συλληφθεί τρία άτομα, ενώ στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί συμπεριλαμβάνονται ακόμη έξι.

Πιο συγκεκριμένα, στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται μία γυναίκα 31 ετών και δύο άνδρες 33 και 55 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμα άτομα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τουλάχιστον τέσσερα κορίτσια ηλικίας 13 έως 17 ετών έπεσαν θύματα του κυκλώματος – που ζητούσε έως και 200 ευρώ από τους παιδοβιαστές για να συνευρεθούν με τις ανήλικες.

Για το νέο αυτό κύκλωμα μαστροπείας ανήλικων, η μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα αποδίδει ηγετικό ρόλο στη 31χρονη συλληφθείσα, η οποία φέρεται να «στρατολογούσε» και να εξωθούσε στην πορνεία τα κορίτσια.

O 33χρονος συλληφθείς που συνδέεται φιλικά με την 31χρονη, φέρεται να κατείχε επίσης «πρωταγωνιστικό» ρόλο στην υπόθεση, καθώς κατηγορείται ότι αναρτούσε στο διαδίκτυο φωτογραφίες των κοριτσιών προκειμένου να βρει πελατεία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 55χρονος κατηγορείται ότι συνευρέθηκε στο σπίτι του με δύο 15χρονες, καταβάλλοντας αμοιβή το ποσό των 100 ευρώ σε κάθε μία.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, αφού είναι σεσημασμένος για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής περιλαμβάνει ακόμη έξι άτομα που αναζητούνται και φέρονται να είχαν συνευρεθεί με τις ανήλικες, ενώ οι κατηγορίες περιλαμβάνουν τα κακουργήματα της πορνογραφίας και της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής.

Για την υπόθεση εκδόθηκε και επίσημη ανακοίνωση από την Αστυνομία που αναφέρει:

«Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν χθες, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, τρία άτομα για την εμπλοκή τους σε υπόθεση γενετήσιας εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Πρόκειται για γυναίκα 31 ετών και δύο άνδρες 33 και 55 ετών, που κατηγορούνται –κατά περίπτωση- για μαστροπεία σε βάρος προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών, κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία σε βάρος ανηλίκου με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία (παραγωγή, διανομή και κατοχή) με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων, μέσω πληροφοριακών συστημάτων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα καθώς και γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, σε βάρος προσώπου νεοτέρου των δεκαπέντε ετών και προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Από την προανάκριση προέκυψε πως θύματα του κυκλώματος έχουν πέσει τουλάχιστον δύο ακόμη ενήλικες γυναίκες.