Ακόμη δύο άτομα συνελήφθησαν για το κύκλωμα μαστροπείας με θύματα ανήλικα κορίτσια.

Ads

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθησαν ένας 55χρονος και ένας 36χρονος, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ήδη τέσσερα άτομα μια 25χρονη, ένας 25χρονος, ένας 54χρονος και μία 21χρονη για τα ίδια αδικήματα.

Η 25χρονη συνελήφθη επιπρόσθετα και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών βάσει του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της.

Ads

Η 25χρονη «Μαρία» από το καλοκαίρι του 2023 φαίνεται ότι στρατολόγησε επτά ανήλικα κορίτσια που είχαν συμπληρώσει τα 14 έτη, αφού προηγουμένως είχε αναπτύξει φιλική σχέση μαζί τους, διευκολύνοντας στην πραγματοποίηση συναντήσεων με πελάτες, με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευσή τους σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής στο κέντρο της Αθήνας.

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ άρχισαν μετά από καταγγελία της μεγαλύτερης αδελφής μίας εκ των εκδιδόμενων, όπου με screenshot έδειξε στις αρχές συνομιλίες της ανήλικης με άνδρα ονόματι «Βαγγέλη» που της πρότεινε συνάντηση για ερωτική συνεύρεση, έναντι αμοιβής, σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό, στην οποία, όπως προέκυψε από νεότερες συνομιλίες τους όντως μετέβη, συνοδευόμενη από φίλη της.

Ο εγκέφαλος του κυκλώματος

Επίσης, έδειξε ως εγκέφαλο την 25χρονη «Μαρία», ως το πρόσωπο, που εκτός των άλλων, την είχε εξωθήσει στην πορνεία και συγκεκριμένα την είχε οδηγήσει σε άνδρα ονόματι «Αλέκος» στην πλατεία Βάθη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία η ανήλικη αδερφή της, περίπου από το φθινόπωρο του 2022 και έπειτα, ερχόταν σε ερωτική συνεύρεση με άνδρες, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε ξενοδοχεία και σε άλλους χώρους στην Αθήνα.

Για την 25χρονη «Μαρία», ανέφερε ότι διατηρούσε φιλική σχέση με την αδελφή της, πως εκείνη την διευκόλυνε στην εύρεση «πελατών», εξωθώντας την κατ’ αυτόν τον τρόπο στην πορνεία, ενώ με τον ίδιο τρόπο είχε παρασύρει στην πορνεία και άλλες ανήλικες κοπέλες, τις οποίες και κατονόμασε. Επιπλέον, ανέφερε ότι, η ίδια κοπέλα είχε μυήσει στα ναρκωτικά την ανήλικη αδελφή της και δη στην κοκαΐνη.

Από τις συναντήσεις η 25χρονη λάμβανε μέρος των χρημάτων και πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα σημεία συνάντησης. Ακόμη, σε κάποιες περιπτώσεις αντί χρημάτων προμήθευε τα θύματα με ναρκωτικές ουσίες.

Επιπλέον, όσον αφορά άλλους συλληφθέντες ο 25χρονος και ο 54χρονος υποστήριζαν τη μεταφορά και παράδοση των κοριτσιών στα ξενοδοχεία με τη χρήση των οχημάτων τους, ενώ η 21χρονη προήγαγε στη γενετήσια εκμετάλλευση μία εκ των ανήλικων κοριτσιών, έχοντας λάβει μέρος των χρημάτων, τα οποία από μηνύματα που έχουν στα χέρια τους οι αρχές απαιτούσε από την ανήλικη να της τα δώσει.

Σημειώνεται ότι οι ανήλικες ταυτοποιήθηκαν όλες, εντοπίστηκαν από την Προστασία Ανηλίκων και ελήφθησαν σχετικές καταθέσεις.