Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου διεξάγεται η δίκη για το κύκλωμα κοκαΐνης με έδρα το γνωστό εστιατόριο «LI-LI SHU» στο Κολωνάκι, απολογήθηκε σήμερα ο γνωστός παρουσιαστής Θέμης Γεωργαντάς του οποίου το όνομα έχει εμπλακεί στην υπόθεση.

Ads

Απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου ο Θέμης Γεωργαντάς, μέτοχος στο εστιατόριο, υποστήριξε πως δεν είχε σχέση αλλά ούτε και γνώση για διακίνηση ναρκωτικών και πως αν κάτι τέτοιο είχε πέσει στην αντίληψη του θα είχε φύγει από την επιχείρηση.

«Αν είχα ακούσει το παραμικρό θα έλεγα ακαριαία ότι σταματάω και θα έφευγα», είπε τονίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «πλέον δεν θα άνοιγε μαγαζί ούτε με τη μητέρα του».

Όπως ισχυρίστηκε θέλησε να επενδύσει κάποια χρήματα που είχε στην άκρη και όταν του έκανε την πρόταση η ηθοποιός, Χριστίνα Παππά να συμμετάσχει στο επαγγελματικό εγχείρημα την εμπιστεύτηκε και είπε το ναι.

Ads

«Δεν έλαβα ποτέ κέρδη. Μου είχε πει η Χριστίνα ότι απόσβεση γίνεται στα τρία χρόνια και τότε θα πάρω λεφτά. Δεν πήρα ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα», τόνισε λέγοντας πως για να συμμετάσχει στην επιχείρηση έβαλε 60.000 ευρώ.

Ακόμα, είπε ότι δεν είχε ανάμιξη στην οικονομική διαχείριση του εστιατορίου αλλά ούτε και φυσική παρουσία παρά μόνο 1-2 φορές το μήνα που πήγαινε με φίλους για φαγητό.

«Έχω πικρία από αυτή την ιστορία αλλά δεν είναι για το οικονομικό. Βρέθηκα για πρώτη φορά σε φυλλάδες, σε εφημερίδες, δεν παρουσίασα για πρώτη φορά το Αmita motion, όπως κάθε χρόνο», ισχυρίστηκε για να καταδείξει και το επαγγελματικό κόστος της εμπλοκής του.

Απ΄την άλλη ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης, Σταύρος Περουκίδης, μέτοχος επίσης της επιχείρησης, υποστήριξε στην απολογία του πως «ό,τι έκανε το έκανε μόνος του για δική του χρήση».

«Το μαγαζί – ισχυρίστηκε- πήγαινε πολύ καλά έρχονταν διάσημοι πολιτικοί και αλλά πρόσωπα, έγινε ξακουστό σε όλη την Ελλάδα, έχει τύχει να κεράσω (σσ. ναρκωτικά) θαμώνες. Με έπαιρναν τηλέφωνο μου έλεγαν που θα είσαι το βράδυ, τους έλεγα στο μαγαζι και μου έλεγαν πάρε και κάτι να πιούμε(…) δεν το κάναμε έτσι που να γίνεται αντιληπτό δεν ισχύει η κατάθεση που έχει δοθεί στην ανάκριση ότι πήγαινα στα τραπέζια κι έλεγα «αν θέλετε κάποιο ναρκωτικό το έχουμε».

«Ήμασταν μια παρέα – είπε για τους συγκατηγορουμένους του – που κάναμε όλοι μαζί χρήση, ευτυχώς που έγινε αυτό και σταμάτησα».

Ειδικά για τον Θέμη Γεωργαντά είπε ότι είναι ο μόνος για τον οποίο «κόβει το κεφάλι του ότι δεν έχει καμία σχέση με ναρκωτικά».

Σύμφωνα πάντως με την κατηγορία από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015 «εντός του καταστήματος στο οποίο είχαν καθημερινή παρουσία, πωλούνταν ναρκωτικές ουσίες στους θαμώνες, οι οποίοι κατέβαιναν στο χώρο της τουαλέτας, για να πραγματοποιήσουν τις εν λόγω συναλλαγές, αφού προηγουμένως είχαν κάνει τηλεφωνική κράτηση στο κατάστημα, χρησιμοποιώντας σχετικές κωδικές ονομασίες, όπως «κράτηση για ένα άτομο», «τραπέζι», «μπουκάλι»».

Ο επιχειρηματίας στον οποίο αποδίδεται ότι ήταν ο εγκέφαλος , φέρεται ότι έκανε και βόλτες πέριξ του Κολωνακίου με το αυτοκίνητό του όπου φέρεται να παρέδιδε ναρκωτικά σε συγκεκριμένα σημεία.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις πέντε Μαρτίου.