Ένα θέατρο του… παραλόγου παίζει η κυβέρνηση της ΝΔ σχετικά με τους επικεφαλής της ΕΡΤ, καθώς αφενός ανακοίνωσε προ ημερών ότι πρόεδρος της ΕΡΤ θα αναλάβει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας και διευθύνων σύμβουλος ο μηχανικός ανάπτυξης τηλεοπτικών Μέσων Γιώργος Γαμπρίτσος, αφετέρου χθες  απηύθυνε δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις συγκεκριμένες θέσεις… που έχει ήδη ανακοινώσει πως έχει δώσει!

Ads

Η ανακοίνωση για το ποιοι θα αναλάβουν τα ηνία της ΕΡΤ είχε γίνει ήδη μέσω κυβερνητικής ανακοίνωσης στις 12 Αυγούστου.

Ωστόσο χθες το ΑΠΕ – ΜΠΕ – την εποπτεία του οποίου έχει πλέον ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης – μας πληροφόρησε ότι δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή των θέσεων του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Δ.Σ. της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.» (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.).

Το ίδιο έκανε νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ads

Συγκεκριμένα η πρόσκληση αναφέρει:

Ανάλογη πρόσκληση ενδιαφέροντος αναρτήθηκε και για τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, αν και η θέση έχει ήδη καταληφθεί από τον Δημήτρη Τσιόρδα, το δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γιατί η κυβέρνηση προκηρύσσει αυτό τον προσχηματικό διαγωνισμό εφόσον έχει πάρει τις αποφάσεις της; Μια εξήγηση θα ήταν ότι έχει αποφασίσει να ακυρώσει τις αποφάσεις της. Μια πιο πιθανή ωστόσο εξήγηση είναι ότι προσπαθεί να πείσει, όποιον μπορεί, ότι πρεσβεύει την αξιοκρατία.