Άμεση ομολογία ότι δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ ο ιός της πανδημίας σαρώνει από άκρη σε άκρη της χώρας, αποτελεί το έγγραφο του διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων που ζητάει εδώ και τώρα μείωση των τακτικών χειρουργείων και ενημέρωση για τις γενικές κλίνες που μπορεί να μετατρέψει κάθε νοσοκομείο σε Covid.

Ads

Με την ένδειξη «Κατεπείγον» και με «προθεσμία εντός της ημέρας» ο διοικητής μίας από τις μεγαλύτερες Υγειονομικές Περιφέρειας της χώρας ζητάει από τους διοικητές των νοσοκομείων ευθύνης του να περιορίσουν τα τακτικά χειρουργεία και να ενημερώσουν «για την πρόβλεψη κλινών παροχής αναπνευστικής υποστήριξης ασθενών που θα προκύψουν μετά από μετατροπή χειρουργικών αιθουσών, αιθουσών ανάνηψης, ειδικών κλινών (Θ/Χ, Ν/Χ, ΜΑΦ κλπ)». Τα εν λόγω έγγραφα έφυγαν από τις Υγειονομικές Περιφέρειες σήμερα το πρωί μετά τις 10 και απαιτούν να έχουν απαντηθεί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Το παραμύθι της κυβέρνησης για τη «θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας», για «τις χιλιάδες προσλήψεις», για «τις 1000 κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν» καταρρέει για μία ακόμα φορά. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επαναλαμβάνει ό,τι έκανε στο πρώτο κύμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα μας θέτοντας την δημόσια υγεία για δεύτερη φορά σε κίνδυνο, αρνούμενη εμμονικά να προχωρήσει στην κρίσιμη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας.

«Η θνητότητα και η νοσηρότητα θα εκτιναχθούν, ο κόσμος θα πεθαίνει από άλλα νοσήματα γιατί 8 μήνες η κυβέρνηση δεν προετοίμασε το σύστημα υγείας για το δεύτερο κύμα, δεν έκανε τις απαραίτητες προσλήψεις και δεν εξασφάλισε τις αναγκαίες υποδομές», λέει μιλώντας στην efsyn.gr ο Πάνος Παπανικολάου, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Ads

image

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών