«Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει πρόθεση για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών», λένε κυβερνητικές πηγές, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, απαντώντας σε σχετικά σενάρια που κυκλοφόρησαν σήμερα στον τύπο. 

Ads

«Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και σε αυτές που πριν λίγο καιρό μιλούσαν για βιώσιμο χρέος, ότι η μάχη για την απομείωση (σ.σ. του χρέους) είναι εθνικού χαρακτήρα. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει πρόθεση για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών», τονίζουν χαρακτηριστικά. 

Σημειώνεται ότι σε δήλωσή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, είχε ασκήσει κριτική στη στάση της ΝΔ αναφορικά με το ζήτημα του χρέους λέγοντας: «θα περίμενα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σηκώσει το τηλέφωνο, να μιλήσει με τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε και να στηρίξει την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης». 

Στη συνέχεια σημείωσε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για να γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. «Αν δεν συνεννοηθούμε τώρα, πότε θα συνεννοηθούμε;», είπε χαρακτηριστικά. Πρότεινε παράλληλα στον Κυρ. Μητσοτάκη να ακούει περισσότερο τον Ν. Δένδια, παρά τον Άδ. Γεωργιάδη.

Ads

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσαν: «Ο κ. Παπαδημούλης παριστάνει ότι δεν συνειδητοποιεί την αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει, πλέον, καμία πολιτική στο θέμα του χρέους. Προφανώς, δεν έχει να ασχοληθεί με κάτι ουσιαστικό και ξεπερνά με τις δηλώσεις του κάθε όριο αυτογελοιοποίησης».