Τα σφοδρά πυρά πρωτοκλασάτων στελεχών της κυβέρνησης συγκέντρωσαν οι εκλογές για αρχηγό στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη να υποστηρίζει ότι οι εκλογές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήταν καν «πολιτικό γεγονός».

Ads

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ είπε, μεταξύ άλλων, πως «αν μου πείτε ότι στην ελληνική κοινωνία έγινε κάποιου είδους μεγάλος σεισμός από τη χθεσινή εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ, με συγχωρείτε δεν έγινε».

Ο υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε ότι πρόκειται για εκλογές που συμμετείχε μόνο ένας υποψήφιος και έτσι συνέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Άσαντ στη Συρία και τον Στάλιν. «Ακόμα και ο Στάλιν κατεβάζει άλλον έναν υποψήφιο για ξεκάρφωμα» είπε  και συμπληρώσε ότι αντίθετα «τον Μητσοτάκη τον εξέλεξαν 450.000 άνθρωποι».

Ωστόσο, σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχτηκε αρχηγός της ΝΔ σε μια διαδικασία, όπου ψήφιζαν όχι μόνο τα μέλη του κόμματος αλλά και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων. Τότε έλαβε 115.000 ψήφους στον πρώτο γύρο και 173.000 στο δεύτερο, αριθμοί που αν αθροιστούν δεν είναι 450.000.

Πέτσας: Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, υποστήριξε ότι δεν είδε συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει κουράσει.

Ads

«Είναι 15 χρόνια αρχηγός, είναι ο πιο παλιός αρχηγός κόμματος. Έχει κουράσει ο Αλέξης Τσίπρας» είπε ο Στέλιος Πέτσας και συμπλήρωσε πως «εγώ δεν είδα συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ».

«400.000 ψήφισαν για αρχηγό στη ΝΔ,  270.000 στο ΚΙΝΑΛ, 172.000 στον ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε είναι τρίτο κόμμα» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.