Δημιουργία εντυπώσεων για το νέο Ταμείο καταλογίζουν κυβερνητικές πηγές στη Νέα Δημοκρατία, καλώντας την «να μην κάνει σπέκουλα».

Ads

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου είναι για αξιοποίηση και όχι απαραίτητα για πώληση «όσο κι αν αυτό δεν αρέσει στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Μητσοτάκη». 

Παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου διαβεβαιώνουν ότι «πολλά από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν πρόκειται να πουληθούν».

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, «σε αντίθεση με το ΤΑΙΠΕΔ του οποίου τα έσοδα αποδίδονταν για την αποπληρωμή του χρέους, τα έσοδα που θα προκύψουν από τη λειτουργία του Ταμείου θα αποδοθούν κατά  50% στο χρέος και κατά 50% στην ανάπτυξη και σε επενδύσεις».

Ads

«Αυτό ήταν αποτέλεσμα σκληρής διαπραγμάτευσης της ελληνικής πλευράς, που έρχεται σε αντίθεση με τις αρχικές προτάσεις των θεσμών» καταλήγουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Σημειώνεται ότι η δημιουργία του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων, με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.», περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το οποίο κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή.