Τέλος στις φήμες σχετικά με κινδύνους για τους μισθούς και τις συντάξεις Απριλίου που διαρρέονται από μερίδα δημοσιευμάτων βάζει το Μέγαρο Μαξίμου, διαβεβαιώνοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα και διαμηνύοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να ληφθούν περαιτέρω υφεσιακά μέτρα.

Ads

Όπως αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου η κυβέρνηση στον ενάμιση μήνα της θητείας της έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μία δύσκολη κατάσταση που κληρονόμησε από την κυβέρνηση Σαμαρά. «Δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Σε όλους ήταν γνωστό  το πόσο πλαστό ήταν το “success story” περί τέλους των Μνημονίων, εξόδου στις αγορές κι άλλα φληναφήματα», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και όπως διαμηνύουν «αυτό που η κυβέρνηση μπορεί με απόλυτη σιγουριά να διαβεβαιώσει την κοινωνία είναι ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων, αφού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε αυτοί να καταβάλλονται κανονικά».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει επίσης ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση νέων υφεσιακών μεταρρυθμίσεων, που όπως χαρακτηριστικά λέει «θα συνεχίσουν τον παραλογισμό της λιτότητας που με τόσο κόπο και πάθος τίμησε η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά». Αντιθέτως η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι έχει σχέδιο και λαμβάνει πρωτοβουλίες που θα τονώσουν τη ρευστότητα του Δημοσίου, όπως πχ  το νομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

«Μήνες πριν τις εκλογές είχαν ξεκινήσει οι καταστροφολογικές προβλέψεις για το τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα με κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Ενάμιση μήνα διαψεύδουμε στην πράξη αυτά τα σενάρια. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στη λαϊκή εντολή που έχουμε λάβει», είναι το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου.

Ads

Σημειώνεται ότι δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών έκαναν λόγο για «τρύπα» 500 εκατομμυρίων στους μισθούς και τις συντάξεις Απριλίου και για «θρίλερ» για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ως προς την κάλυψη του κενού ως τα τέλη Μαρτίου. Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για 2 δισ. δημοσιονομικό κενό, επικαλούμενα στοιχεία από τις πρώτες επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια.