Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση και τις συνομιλίες που διέρρευσαν στα κανάλια, κάλεσε τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη να εξηγήσει γιατί «επί επτά μήνες, ως αρμόδιος υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ δεν έδρασε και δεν ενημέρωσε ούτε τη δικαιοσύνη ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει και αντ’ αυτού μοιράζει “διαλόγους” στα μέσα ενημέρωσης».

Ads

Ειδικότερα όπως επισήμανε σε δήλωσή της «ο κ. Πανούσης θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε ούτε τη δικαιοσύνη ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει. Αντ’ αυτού μοιράζει “διαλόγους” στα μέσα ενημέρωσης».

«Πρέπει ακόμα  να εξηγήσει γιατί ως αρμόδιος υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος τόσο της ΕΥΠ όσο και της Αντιτρομοκρατικής δεν έδρασε άμεσα εφόσον εκτιμούσε ως σοβαρές και αξιόπιστες τις πληροφορίες στις οποίες σήμερα αναφέρεται. Είμαι βέβαιη ότι η  δικαιοσύνη θα διερευνήσει όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης», πρόσθεσε.