Ο ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας Ευδόκιμος Τσολακίδης, ανακοίνωσε πως αποσύρει την υποψηφιότητά του για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κ.Θ.Β.Ε., μετά το έντονο παρασκήνιο σχετικά με τη διαδικασία, αφήνοντας αιχμές.

Ads

Ειδικότερα, το περιοδικό parallaxi, με σχετικό ρεπορτάζ του, είχε παρουσιάσει ορισμένες παρατυπίες σχετικά με την διαδικασία επιλογής καλλιτεχνικού διευθυντή στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Κωλυσιεργίες, απουσία λογοδοσίας, αλλά και το γεγονός πως ο Νίκος Κολοβός, του οποίου η θητεία έληξε στις 17 Νοεμβρίου, αλλά στις 29/12 του 2021 εμφανίστηκε στην ΕΡΤ με την ιδιότητα του «νυν» Καλλιτεχνικού Διευθυντή, είναι κάποια από τα σημεία που αναδεικνύει το ρεπορτάζ της Λίας Κεσοπούλου, εγείροντας σημαντικά ερωτήματα για τη διαδικασία.

Η επιστολή λοιπόν του κ. Τσολακίδη απευθύνεται στον δικηγόρο, πρόεδρο της επιτροπής κ. Γαρούφα, από την οποία έχουν αποχωρήσει ήδη ο Νικήτας Τσακίρογλου και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και οι θέσεις τους παραμένουν κενές, ενώ κανείς δεν γνωρίζει πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία.