Fake news αποδείχθηκε τελικά η πληροφορία που διακινήθηκε από ΜΜΕ (τα οποία επικαλούνταν αστυνομικές πηγές)  για σύλληψη «νεαρού ατόμου αλβανικής καταγωγής από τα δυτικά προάστια» για την επίθεση κατά του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Ads

Το συγκεκριμένο άτομο είχε «φωτογραφηθεί» ως εκείνος που ξεκίνησε την επίθεση ρίχνοντας τον αστυνομικό από τη μηχανή, ενώ ρεπορτάζ ανέφεραν πως εντοπίστηκε όταν έσπευσε να ευχαριστήσει σε σχόλια κάτω από ανάρτηση με το σχετικό βίντεο στα social media. Κάποια μέσα -μεταξύ αυτών και το επίσημο site της αστυνομίας και των Σωμάτων Ασφαλείας policenews- μάλιστα είχαν δημοσιεύσει μέχρι και φωτογραφίες του εν λόγω νεαρού.

Η αλήθεια ήρθε να αποκατασταθεί από τον ίδιο το νεαρό, ο οποίος σε ανάρτησή του σημείωσε πως ουδεμία σχέση είχε με την επίθεση, διευκρινίζοντας πως ο ίδιος «μπλέχτηκε» χωρίς να έχει καμιά ιδέα όταν απάντησε σε ανάρτηση του βίντεο στο instagram, όπου είχε ταγκαριστεί.

image

Ads

Λίγο αργότερα στην απαραίτητη «διόρθωση» προχώρησε και η αστυνομία μέσω του policenews, παραδεχόμενη εμμέσως πως το συγκεκριμένο άτομο στοχοποιήθηκε και διασύρθηκε αδίκως.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την επίθεση στον αστυνομικό έχει ήδη συλληφθεί 3οχρονος, ο οποίος φέρεται να είναι εκείνος που πραγματικά τον έριξε στο έδαφος.