«Έxουμε μπροστά μας την εφαρμογή ενός δύσκολου προγράμματος, αλλά και την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα αλλάξει τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και του παραγωγικού μοντέλου», δήλωσε σήμερα Τετάρτη στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης. 

Ads

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ert.gr, ο υπουργός πρόσθεσε ότι η κυβερνητική συνοχή έχει διαρραγεί. Επισήμανε, εξάλλου, ότι «αυτό που είναι καθήκον μας να κάνουμε είναι μια δημόσια διοίκηση που θα είναι στην υπηρεσία του πολίτη».

Ο κ. Ξυδάκης έκανε λόγο για ένα κράτος κατ’ εξοχήν αναξιολόγητο και ένα δημόσιο αδρανές που στρέφεται εναντίον της κοινωνίας με ανοιχτές τις πόρτες της διαφθοράς. «Είναι ακραία ριζοσπαστικό πράγμα να θέλεις να εξυγιάνεις τη δημόσια διοίκηση», είπε.

Ανέφερε επίσης ότι το υπουργείο Πολιτισμού έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών των αρχαιολογικών χώρων, με χορηγικούς πόρους.

«Με τις χορηγίες», κατέληξε, «μπορείς να κάνεις πολύ γρήγορα εργασίες εγκατάστασης υπηρεσιών. Με σωστή διαχείριση και πολιτικό όραμα μπορεί να γίνουν όλα».

Ads