«Δεν φλερτάρουμε με την άκρα δεξιά. Να σας πω τι είναι αυτοί που ψήφισαν Χ.Α. Είναι άνθρωποι που απογοητεύτηκαν από όλα τα πολιτικά κόμματα και πάνε στην απέναντι όχθη και θέλουν να ισοπεδώσουν όλο το πολιτικό σύστημα» είπε μεταξύ άλλων, ο Μάριος Σαλμάς μιλώντας την Τρίτη στην ΕΡΤ.

Ads

«Αν ρωτήσει ένα 17άρη θα σου μιλήσει για τις αγωνίες του για το μέλλον όχι για το παρελθόν» σημείωσε ο Μ. Σαλμάς εμμένοντας στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη «τι τον νοιάζει τον 17χρονο για τον Λαμπράκη;» που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης.

Όταν ρωτήθηκε για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη υποστήριξε ότι δεν σημαίνει τίποτα το τι λέει ο Δημήτρης Καμπόσος για την επίθεση στον Μπουτάρη και πρόσθεσε «τα ίδια άκουσα και από το ΣΥΡΙΖΑ… πέταξε λάσπη στον ανεμιστήρα για να καταλήξει «τώρα έχουμε τόσα προβλήματα, με τον Καμπόσο θα ασχολούμαστε;». Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καμπόσος ανάρτησε στο Facebook βίντεο της επίθεσης κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη από την ακροδεξιά σελίδα «Ξύπνα Ελλάδα», συνοδεύοντάς το με το εξής σχόλιο: «Αυτή είναι η μοίρα των προδοτών».

Στην γραμμή Σαλμά και ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. αναφερόμενος στη δήλωση Κ. Μητσοτάκη υποστήριξε στην ΕΡΤ «Δεν επιτρέπει σε κανένα να παρελθοντολογεί. Η συζήτηση παραπέμπει σε ένα παρελθόν διχασμών» και πρόσθεσε «Την Ιστορία τη διαβάζει ο καθένας σπίτι του».