Τραγικές προσωπικές ιστορίες των κατοίκων από τις πληγείσες περιοχές, παρουσιάζει η εφημερίδα Guardian.

Ads

«Μπορεί η ανθρώπινη ψυχή να αντέξει τέτοια πράγματα;». Το ερώτημα της 67χρονης Μαρίας Διονυσιώτη «παγώνει» τη σκέψη.

Η γυναίκα έχασε το εγγονάκι της, βρέφος μόλις έξι μηνών, δύο ξαδέλφια της, τα παιδιά των ξαδελφιών της ενώ, η κόρη της Μαργαρίτα δίνει μάχη για τη ζωή της στο νοσοκομείο.

«Ο εγγονός μου ήταν μόλις έξι μηνών, δεν τον είχαμε βαπτίσει καν. Πέθανε στα χέρια της Μαργαρίτας και η ίδια νοσηλεύεται στην εντατική. Τους βρήκαμε και τους δύο στη θάλασσα πέντε ώρες μετά την πυρκαγιά στο Μάτι» ανέφερε.

Ads

«Ο Θεός δεν μας έχει δώσει τις λέξεις για να περιγράψουμε τέτοια πράγματα» είπε η 67χρονη, η οποία την ώρα της φονικής πυρκαγιάς βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας μαζί με τον σύζυγό της.

«Το σπίτι μου κάηκε, το σπίτι της κόρης μου έγινε στάχτες, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα. Η οικογένεια του ξαδέλφου μου του Γρηγόρη, η κόρη του ήταν η Εβίτα, το 13χρονο κορίτσι που πήδηξε στον γκρεμό. Ο άλλος ξάδελφος μου, ο Μιχάλης πέθανε στο αυτοκίνητό του με την κόρη και τη γυναίκα του. Πολλά μέλη της οικογένειας μου είναι αγνοούμενοι. Πείτε μου, υπάρχουν λόγια για να το περιγράψεις; Μπορεί η ανθρώπινη ψυχή να αντέξει τέτοια πράγματα;».