Ξεκίνησε και τελικά, διεκόπη για τις 14 Ιανουαρίου 2016, η δίκη για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin στη Σταδίου, που κόστισε την ζωή τριών υπαλλήλων και την επίθεση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, κατά την διάρκεια συλλαλητηρίου για το πρώτο Μνημόνιο τον Μάιο του 2010.

Ads

Η δίκη διακόπηκε καθώς απουσίαζαν από το δικαστήριο περισσότεροι από δέκα μάρτυρες των οποίων οι καταθέσεις κρίθηκαν ουσιώδεις.

Συνεπώς, με απόφαση του το Κακουργιοδικείο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή τους στο δικαστήριο την επόμενη δικάσιμο.

Στο εδώλιο του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου κάθονται ο Θ.Σίψας, ο οποίος σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, είναι, μαζί με άλλους δύο άγνωστους, δράστης της επίθεσης με μολότοφ κατά του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου και ο 34χρονος Π.Αντρέεβ που φέρεται υπαίτιος για την επίθεση στον «Ιανό» μαζί με άλλους τρεις άγνωστους δράστες.

Ads

Πέντε χρόνια και τέσσερις αναβολές μετά 

Πέντε χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα που είχαν σημαδέψει το συλλαλητήριο και μετά από τέσσερις αναβολές της δίκης οι συγγενείς των θυμάτων βρίσκονται στο δικαστήριο αναμένοντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη για τον θάνατο της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη εντός του φλεγόμενου καταστήματος της τράπεζας.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίσταση, αδικήματα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας.