Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης ζήτησαν το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων).

Ads

Μάλιστα ο κ. Πολάκης έκανε και σχετική ανάρτηση στο facebook, στην οποία προαναγγέλει «… ορισμό νέων μελών και έναρξη της κάθαρσης στον οργανισμό με ταυτόχρονη αναδιοργάνωση της λειτουργίας του». 

Οι δύο υπουργοί ζητούν την παραίτηση των μελών του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ λόγω «της αδυναμίας ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων σε συνέχεια σωρείας παρατυπιών σε 88 ελεγχόμενες αιτήσεις….. με αποτέλεσμα την παράλειψη πέραν κάθε εύλογου χρονικού ορίου κάλυψης των άμεσων και επιτακτικών αναγκών στελέχωσης των ΜΕΘ».

image

Ads

Και καταλήγουν: «Ζητούμε την άμεση υποβολή των παραιτήσεών σας, σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε στις κατά τον νόμο ενέργειες».

image

image

image

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά την οποία συζητήθηκε το ενδεχόμενο να ματαιωθεί ο διαγωνισμός για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με 100 γιατρούς και 400 νοσηλευτές. 

Γιαννόπουλος: Δεν προτιθέμεθα να παραιτηθούμε

Δεν προτιθέμεθα να παραιτηθούμε, ο κ Πολάκης ας βρει άλλη διαδικασία απάντησε μέσω του Σκάι ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος.

Δήλωσε ότι οι λόγοι που τους ζητούνται οι παραιτήσεις τους είναι αβάσιμοι και σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού για τις προσλήψεις στις ΜΕΘ.

Δήλωσε μάλιστα ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι το υπουργείο έπρεπε να αναρτήσουν τον προσωρινό πίνακα των προσλήψεων και παρανόμως ο κ Πολάκης πήρε τους προσωπικούς φακέλους.