Η δολοφονία εξ επαφής ενός 45χρονου στην Ξάνθη τα ξημερώματα της Κυριακής, έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία.

Ads

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τουλάχιστον 5 σφαίρες βρέθηκαν στο σώμα του θύματος. ‘Όμως η υπόθεση αυτή έχει αρκετό βάθος.

Ο λόγος ήταν ότι το θύμα, παππούς μιας 15χρονης, είχε αθετήσει τη συμφωνία για την πώλησή της(!) ως νύφης για τον 17χρονο γιο του δράστη!

Ο δράστης της ανθρωποκτονίας, ρομά από το συνοικισμό του Δροσερού, είχε κλείσει «συμφωνία» και είχε «αγοράσει» την ανήλικη εγγονή του θύματος ως νύφη για τον επίσης ανήλικο γιό του με αντάλλαγμα 6.000 ευρώ, και μάλιστα μετά από σχετικό «παζάρι» για την τιμή, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το τοπικό xanthi2.gr.

Ads

Λίγες εβδομάδες μετά τον αρραβώνα των ανηλίκων, ο παππούς άλλαξε γνώμη και πήρε πίσω στο σπίτι τη νύφη, αρνούμενος να επιστρέψει τα 6.000 ευρώ. Έτσι ο 36χρονος δράστης, διεκδικώντας τα χρήματα, έφτασε στο σπίτι του θύματος και τον σκότωσε εξ επαφής, όπως ομολόγησε ο ίδιος στην Αστυνομία, όπου παραδόθηκε και απολογήθηκε το πρωί της Κυριακής.

Έίχε συλληφθεί με όπλα, χειροβομβίδες, ναρκωτικά αλλά αφέθηκε ελεύθερος

Πίσω από την ανθρωποκτονία υπάρχει όμως αρκετό παρασκήνιο. Ο δράστης είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο, μετά από μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο συγκεκριμένο συνοικισμό, έχοντας στην κατοχή του χειροβομβίδες, όπλα, πυρομαχικά και ναρκωτικά.

Αλλά λίγες μέρες μετά, με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Μάλιστα, ενώ η ΕΛΑΣ είχε κατάσχει τον οπλισμό στο σπίτι του, αυτός είχε ένα ακόμη όπλο κρυμμένο σε ένα δέντρο, το οποίο και χρησιμοποίησε στην ανθρωποκτονία.

Η τραγική αυτή ιστορία αναδεικνύει το σοβαρό κοινωνικό ζήτημα που υπάρχει στον εξαθλιωμένο συνοικισμό ρομά του Δροσερού, που αριθμεί σχεδόν 10.000 κατοίκους και το επακόλουθο ζήτημα της έξαρσης της εγκληματικότητας  ενώ εγείρει ερωτηματικά για το γεγονός ότι ο δράστης είχε αφεθεί ελεύθερος αν και προηγουμένως η Αστυνομία τον είχε οδηγήσει στις εισαγγελικές αρχές με πολύ σοβαρά αδικήματα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε «γιορτάσει» την απελευθέρωσή του με προκλητικό βίντεο στο Tik-Tok, ενώ, αξίζει να σημειωθεί, ότι η επιχείρηση είχε γίνει μετά από μπαράζ ένοπλων ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων στην γύρω περιοχή.