Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό επίθεσης σε δημοτικό σύμβουλο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Ξάνθη όταν ο γιος του Αντιδημάρχου του Δήμου Ξάνθης Θωμά Ηλιάδη χτύπησε τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μανώλη Φανουράκη λόγω της κριτικής που άσκησε στον πατέρα του για θέμα των αρμοδιοτήτων του.

Ads

Ο νεαρός επισκέφθηκε το πρακτορείο ΟΠΑΠ του Φανουράκη και του φώναξε ότι «σε είχα προειδοποιήσει να μην ξανασχοληθείς με τον πατέρα μου» πριν του καταφέρει δύο ισχυρές γροθιές στο πρόσωπο, ενώ τον ακινητοποίησαν οι θαμώνες και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία. Το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ξάνθης όπου διαπιστώθηκε η σοβαρότητα των τραυμάτων στο πρόσωπο και το αυτί και νοσηλεύεται στη Χειρουργική Κλινική.

Ο δράστης παραπέμπεται με την αυτόφωρη διαδικασία για την επίθεση ενώ η αντιπολίτευση κάνει λόγο για «μαφιόζικη» επίθεση που δεν έχει σημειωθεί ποτέ στα χρονικά της πόλης. Όπως σημειώνουν είναι πρωτοφανές περιστατικό που πρέπει να τύχει της ομόθυμης καταδίκης όλων των παρατάξεων και της τοπικής κοινωνίας.

Στα παρελθόν η παράταξη της αντιπολίτευσης έχει κατηγορήσει τον πατέρα του δράστη, που είναι προπονητής πολεμικών τεχνών, ως «μπράβο» του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ το περιστατικό που προκάλεσε την επίθεση ήταν το γεγονός ότι από ασυνεννοησία των υπηρεσιών του Δήμου, στην Αντιδημαρχία όπου προίσταται ο Ηλιάδης, μόλις ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση ενός δρόμου, ξεκίνησαν έργα του ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το έργο.

Ads

Η παράταξη της δημοτικής αρχής πρόσκειται στη Ν.Δ. ενώ ο Δήμαρχος παρείχε πλήρη πολιτική κάλυψη για το λάθος με την υπόθεση της ασφαλτόστρωσης, όπως σημειώνει η αντιπολίτευση.