Να επηρεάσουν το ιδεολογικό προφίλ του κόμματος επιχειρούν στελέχη της ΝΔ τα οποία εντάσσονται στο Δίκτυο 21 και τείνουν να αναδειχθούν σε υπολογίσιμη δύναμη στο πλάι του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. «Ο Λαός χρειάζεται Πρόμαχο και τον χρειάζεται τώρα. Οι άγριοι καιροί που έρχονται απαιτούν έναν προκινδυνεύοντα Αρχηγό. Αυτή είναι η αποστολή του Αντώνη Σαμαρά. Να υπερασπιστεί τον Λαό και την Πατρίδα», έχει αναφέρει ο πρόεδρος της «υπερπατριωτικής» -κατά το Μίκη Θεοδωράκη- οργάνωσης, Φαήλος Κρανιδιώτης.

Ads

Με στόχο την εθνική αφύπνιση μέσω της «μελέτης, επικοινωνίας, συντονισμένης δράσης και δημόσιου διαλόγου επί των εθνικών προβλημάτων που απασχολούν το σύγχρονο Ελληνισμό», το Δίκτυο 21 ιδρύθηκε το 1997. Σήμερα, μέλη της οργάνωσης, όπως οι κ.κ. Χρ. Λαζαρίδης, Δ. Καραχάλιος και Στ. Αγιάσογλου κατέχουν κομματικές θέσεις στη Ρηγίλλης.

Θεωρείται ότι σε ένα βαθμό η στάση του κ. Αντώνη Σαμαρά απέναντι στο Μνημόνιο και η επιδίωξή του για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του στα πρότυπα της αντίστοιχης από τον πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, στην Τουρκία το 2002 (όπως εκτιμά η Ρηγίλλης προς όφελος της κοινωνίας), οφείλειται εν πολλοίς στην επιρροή του Δικτύου 21.

Αλλαγές στη σκιώδη κυβέρνηση

Στο μεταξύ, ενόψει του Φθινοπώρου, ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να προετοιμάζει αλλαγές στη «γαλάζια» σκιώδη κυβέρνηση, με επίκεντρο κορυφαία στελέχη τα οποία δεν αξιοποιούνται. Σε αυτό το πλαίσιο, καθοριστικό ρόλο παίζει και η νέα οργανωτική δομή του κόμματος, ύστερα από την τοποθέτηση των δύο αντιπροέδρων, κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και Σταύρου Δήμα.

Ads

Ανάμεσα σε άλλους, προς περαιτέρω αξιοποίηση προκρίνονται οι κ.κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης και Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης προτείνεται ως διάδοχος του κ. Ιωάννη Βαρβιτσιώτη στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας.

Πηγές: Έθνος, Καθημερινή