Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξαγγελίες για τα θέματα της Παιδείας, είπε πως «δεν είναι δυνατόν ο κάθε υπουργός Παιδείας να αλλάζει συθέμελα, να βάζει την δικιά του υπογραφή στο τι συμβαίνει στην Παιδεία».

Ads

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, δήλωσε πως το ΜέΡΑ25 προτείνει ένα όργανο που θα αποφασίζει για τα θέματα της Παιδείας, και θα αποτελείται κατά το 1/3 από εκπροσώπους των κομμάτων, 1/3 από κληρωτοί προερχόμενους από την εκπαιδευτική κοινότητα και άλλο 1/3 από κληρωτούς πολίτες.

Ο Κ. Αρσένης χαρακτήρισε πολιτική επιλογή τη μικρή συμμετοχή γυναικών στην κυβέρνηση και εκτίμησε ότι η ΝΔ προσπαθεί να δώσει το στίγμα «νόμος και τάξη». Χαρακτήρισε μάλιστα μείωση της ανεξαρτησίας τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για ΕΡΤ, ΑΠΕ και ΕΥΠ στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Με αφορμή το περιστατικό του Γ. Βαρουφάκη με τον αστυνομικό στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ ο Κ. Αρσένης πρότεινε «να τοποθετηθούν κάμερες σε κάθε αστυνομικό, που θα ενεργοποιούνται υποχρεωτικά σε κάθε συμβάν».

Ads

Τέλος, με αφορμή τα πρόσφατα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα χαρακτήρισε υποκριτική την στάση μας απέναντι στην κλιματική αλλαγή, καθώς όπως είπε, δεν μπορούμε να λαμβάνουμε μέτρα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και την ίδια στιγμή να εξορύσσουμε πετρέλαια και φυσικό αέριο από τις θάλασσές μας.