Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 23χρονος που κατηγορείται για την κακοποίηση 2,5 χρονών κοριτσιού  στην Κρήτη με την μητέρα της οποίας διατηρούσε σχέση.

Ads

Η 21χρονη μητέρα του παιδιού αφέθηκε ελεύθερη, με τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, ο 23χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε ότι το παιδί φέρει μώλωπες, λόγω τραυματισμού από πέσιμο στο μπάνιο.

Η σύλληψη του 23χρονου έγινε μετά από καταγγελία γείτονα που ενημέρωσε τις αρχές για τις φωνές και τα κλάματα του παιδιού, τα οποία αντιλήφθηκε.

Ads

Το ανήλικο κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου φέρεται να διαπιστώθηκαν σημάδια κακοποίησης.

Ο 23χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία για ενδοοικογενειακή σωματική βία κατ’ εξακολούθηση, με τη μορφή της μεθοδευμένης πρόκλησης έντονου σωματικού πόνου, επικίνδυνης για την υγεία, σε βάρος ανήλικου θύματος ενώ η μητέρα για συνέργεια στην ίδια πράξη και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 23χρονος είναι η δεύτερη φορά που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τις αρχές, καθώς πριν από δύο περίπου εβδομάδες είχε και πάλι συλληφθεί για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, όταν το ανήλικο κοριτσάκι είχε εντοπιστεί να κυκλοφορεί μόνο του, κοντά στην περιοχή που κατοικεί με τη μητέρα και το σύντροφό της.

Τότε είχε και πάλι ενημερώσει τις Αρχές, περίοικος που είδε μόνο του το παιδί, το οποίο είχε φύγει από το σπίτι χωρίς να το αντιληφθεί, όπως υποστήριξε, ο 21χρονος, στον οποίο είχε αφήσει τη φροντίδα του παιδιού, η 21ετών σύντροφος του και μητέρα του ανήλικου.

Λήφθηκε DNA για το ενδεχόμενο ασέλγειας και σεξουαλικής κακοποίησης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, η αρμόδια Ανακρίτρια εξέδωσε διάταξη με την οποία ελήφθη γενετικό υλικό από τον 23χρονο προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού.

Ο 23χρονος και η 21χρονη μητέρα του παιδιού οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, από την πλαϊνή πόρτα, λίγο μετά τις 12.00. Το κοριτσάκι έχει αναλάβει προσωρινά η γιαγιά του (μητέρα της μητέρας του).

Παρόντες στο Δικαστήριο ήταν η προγιαγιά και ο προπαππούς του παιδιού που δήλωσαν σοκαρισμένοι, μην έχοντας ιδέα για όσα συνέβαιναν.